Eurosarjas osalenud Nõmme Kalju mängija koroonaviiruse test oli positiivne

Postimees Sport
Copy
Nõmme Kalju meeskond.
Nõmme Kalju meeskond. Foto: Mihkel Maripuu

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1 596 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 21 testi tulemus osutus positiivseks. Neist üks puudutab Nõmme Kalju jalgpalliklubi.

Terviseameti andmetel on põhja regionaalosakonna jälgimisel on kuus aktiivset kollet, millest Nõmme Kalju koldega on seotud 16. Seda on ühe võrra rohkem kui nädala alguses.

Meeskonda lisandunud positiivse koroonaviiruse testi andis Ungaris eurosarja mängus osalenud mängija.

Ungaris eurosarja kohtumises osalenud Kalju mängijad ja personal andsid negatiivse koroonaviiruse testi 8. septembril Tallinnas. 9. septembril reisis meeskond tellimuslennuga Ungarisse, kus toimus 10. septembril eurosarja kohtumine. Tallinnasse naasis võistkond 11. septembril tellimuslennuga ning andis pärast riiki sisenemist koroonaviiruse testi, millest üks osutus positiivseks. 12. septembril tehti positiivse testi andnud mängijale kordustest, mis osutus samuti positiivseks.

Positiivse testi tõttu peavad meeskonnaga Ungaris viibinud inimesed järgmised kaks nädalat ehk kuni 25. septembrini veetma eneseisolatsioonis.

Varasemalt positiivse testi andnutest seitsmel mängijal on eneseisolatsiooni viimane päev 14. september ning viiel mängijal ja ühel personali liikmel 17. september.

20. septembril kavas oleva Premium liiga kohtumise Tallinna FCI Levadia – Nõmme Kalju FC toimumise otsustab jalgpalliliit esmaspäeval, 14. septembril.

Pühapäevases Esiliiga B kohtumises Võru FC Helios – Nõmme Kalju FC U21 kasutab Kalju U21 mängijaid, kes ei käinud Ungaris, treeneriteks on Deniss Khomutov ja Getulio Aurelio Fredo, kes samuti ei käinud Ungaris ja on andnud negatiivse koroonaviiruse testi.

Neljapäeval kaotas pooliku esindusmeeskonnaga Nõmme Kalju Budapestis järele peetud Euroopa liiga esimeses eelringi mängu Sloveenia klubile NŠ Murale 0:4. Koroonaviirusest räsitud meeskond pidi koju jätma 15 esindusmeeskonna jalgpallurit ning tühimiku täitsid tugevuselt Eesti kolmandas liigas pallivad duubelmeeskonna noormängijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles