Spordinädala patroon Inger: kui treenerina näitad välja, et oled positiivne, on ka lapsed positiivsed

Merili Luuk
Copy
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Muusik Inger Fridolini (21) päevakava on tihe: hommikul laulab ja kirjutab laule, pärastlõunal annab Martin Reimi jalgpallikoolis treeninguid ning õhtuti tuleb vahel ette ka esinemisi. 23.–30. septembrini on Inger üle-eestilise spordinädala patroon. «Ühes päevas on võimalik kõike teha, ent see oleneb sellest, kuidas oma aega planeerid,» ütleb ta.

Ingeri sõnul ei pidanud ta kaua vaagima, kui Eesti Olümpiakomitee tema poole pöördus. «Mul on väga suur au patroon olla! Ma ei pidanudki väga kaua mõtlema, kui mulle pakkumine tehti, olin kohe kahe käega poolt. Minu jaoks on see hea võimalus oma sõnumiga aidata sporditeel edasi ka nooremaid lapsi. Arvan, et see on hea võimalus, kuna olen ise väga tihedalt spordiga seotud,» märkis Inger.

Inger jõudis jalgpallini juba maast madalast – kuue-seitsmeaastasena oli ta Martin Reimi jalgpallikooli treeningutel poiste hulgas ainuke tüdruk. Kui poisid talle söötu ei andnud, ei heitunud Inger kordagi, vaid õppis interneti abil tehnikat ning proovis kõike ise kodus järele teha.

Tarmukusest oli kasu – peagi andsid poisid talle söötu, tema positsioon tõusis ning peagi märgati tema talenti ka teistes klubides. Kuigi praegu pole Inger enam tegevjalgpallur, jagab ta oma jalgpalliteadmisi edasi. Ning nüüd on tüdrukuid jalgpallitrennis kohati rohkem kui poisse!

Kuidas aga lapsi innustada? «Võti peitub positiivsuses. Kui treenerina näitad välja, et oled positiivne, on ka lapsed positiivsed. Väga oluline on tekitada lastes tunne, et nad tahaksid ka homme ja ülehomme tulla trenni samasuguse positiivse oleku ja enesetundega. Kindlasti on iga laps erinev. Mina kui treener proovin leida igas lapses mingi sära, et saaksin teda teekonnal aidata,» vastas Inger.

Ingeri soov on spordinädalal panna inimesi rohkem liikuma. «Liikuda saab igat viisi. Mina olen jooksja – mulle meeldib käia väljas jooksmas iga ilmaga. Liikumine on inimesele ja tervisele väga oluline. Panen inimestele südamele, et liikuma peab! See on meie tervisele väga oluline alus!»

Et end paremini motiveerida, saab nüüdsest @spordinadal Instagrami kontol spetsiaalse filtriga leida endale päevaks sobiv liikumistegevus. Ingeril läks esimesel katsel kohe nägu naerule – filter arvas, et ta võikski jooksma minna!

23.–30. septembril Eestis tähistatava spordinädala eesmärgiks on suurendada liikumisharrastusega tegelevate inimeste arvu ja tõsta liikumisharrastuse, spordi- ja tervisealast teadlikkust. Spordinädala patroonid, liikuma innustajad ja eeskujud on olümpiavõitja Gerd Kanter, laulja Inger, näitleja Kait Kall, ettevõtja ja kulturist Ott Kiivikas, ettevõtja Kristel Kruustük, suunamudija Sandra Raju ja rektor Tiit Land. Spordinädalal toimub sadu üritusi, kuid võimalik on ka enda sündmus kirja panna ning auhindu võita. Rohkem infot: www.spordinadal.ee. Spordinädalat korraldavad Eesti Olümpiakomitee ja Ühendus Sport Kõigile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles