Leedu tippklubi eest debüüdi teinud Kitsing pääses algkoosseisu ja sai käe valgeks

Henry Lääne
, reporter
Copy
Kristjan Kitsing pärast saabumist Vilniusesse.
Kristjan Kitsing pärast saabumist Vilniusesse. Foto: BC Rytas / Facebook

Vilniuse Rytase korvpalliklubi kohtus täna kontrollkohtumises Euroliigasse kuuluva Ateena Panathinaikosega ning kaotas 67:75. Kristjan Kitsing teenis Leedu tipu eest mänguaega 15 minutit ja 41 sekundit.

Suur äär tõi Rytasele kaks punkti, tabades väljakult oma ainsa kahepunktiviske. Algviisikus platsile jooksnud Kitsingu trump ehk kaugvisked ei tekitanud täna Panathinaikosele probleemi, sest neljast kolmesest ei läbinud korvirõngast ükski. Kitsing võttis ka ühe lauapalli, tegi ühe pallikaotuse ja viis isiklikku viga. Tema vastu tehti üks viga. Eestlase +/- näitaja oli -11, mis oli tiimi kõige kehvem, kuid pole kriitikat väärt, sest ta on võistkonnaga teinud kaasa ainult mõned trennid.

Endise BC Kalev/Cramo peatreeneri Donaldas Kairyse juhendatav Rytas jäi poolajapausiks kümne punktiga kaotusseisu, mis kärises viimaseks veerandajaks 19 silma peale. 200 pealtvaataja ees mütanud Leedu sats oli neljandal neljandikul aga heas hoos, olles seal parem 22:11.

Rytase resultatiivseimana tõi üleplatsimeheks tõusnud Demetrius Jackson 24 punkti. Võitjate poolelt säras NBA kogemusega Nemanja Nedovic 16 minuti ja 59 sekundiga visatud 18 silmaga.

Leedu meistrivõistlused algavad Rytase jaoks sel laupäeval, mil sõidetakse külla Utena Juventusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles