Eesti esipaar pidi EMi avamängus viie aasta tagustele tšempionitele alla vanduma

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Mart Tiisaar ja Kusti Nõlvak.
Mart Tiisaar ja Kusti Nõlvak. Foto: FIVB

Eesti parimad rannavõrkpallurid Kusti Nõlvak ja Mart Tiisaar alustasid täna Lätis Jurmalas EM-finaalturniiri. Avamängus tuli meie meestel tunnistada kodupubliku ees pallinud 2015. aasta Vana Maailma tšempionite Aleksandrs Samoilovsi ja Janis Šmedinši 2:0 (21:17, 21:18) paremust. 

Matš algas meie meeste jaoks kurjakuuluvatalt, kui minutilise lahingu järel vaatas tabloolt vastu 0:3 kaotusseis. Ehmatusest aga toibuti ning vaikselt hakkas Nõlvak–Tiisaare mäng sujuma. Viiepunktiline kaotusseis (5:10) mängiti kärmelt minimaalseks (10:11) ning veel mõni minut hiljem vaatas tabloolt vastu koguni viigiseis 15:15. Tasa seis vaatas tabloolt vastu veel 16:16 pealt, kuid seejärel läksid nimekamad vastased (blokiga) oma teed ning võitsid 21 minutit kestnud avageimi 21:17.

Teise seti alguses sai meie esipaar ka esimest korda vastasseisus eduseisu nautida, kui pääses 2:1 ette. Korraks maitse suhu saanuna jätkati sellel lainel kuni seisuni 6:4, pärast mida lätlased 6:6 viigi tabloole manasid. Seejärel jätkus punkt-punkti heitlus, kuniks viie aasta tagused Euroopa meistrid tegid 14:13 seisust otsustava äramineku. Lõunanaabrid noppisid kolm punkti järjest ning kuigi meie duol õnnestus vahe veel minimaalseks mängida, siis rohkemaks jõudu lihtsalt ei jätkunud. Kaotusseisus 17:18 servis Tiisaar õnnetult auti ning 22 minutit kestnud teine geim kuuluski lätlastele 21:18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles