Saksamaa tippklubi esindav Eesti rattur teenis Slovakkias etapivõidu

Christopher Krutto
Copy
Martin Laas võidukalt finišis.
Martin Laas võidukalt finišis. Foto: Bora-Hansgrohe Twitter

Saksamaa tippklubis Bora-Hansgrohe sõitev Eesti jalgrattur Martin Laas teenis tiimi särgis esimese võidu, kui näitas parimat sprindijalga Slovakkia velotuuri esimesel etapil.

Eile sõidetud 106,4 kilomeetri pikkusel katsel sai laasiga sama aja kirja veel neli ratturit: teiseks jäänud uusmeremaalane Shane Archbold (Deceuninck-Quick Step), kolmandaks tulnud belglane Sean De Bie (Bingoal-Wallonie Bruxelles), neljanadana lõpetanud austraallane Jay McCarthy (Bora-Hansgrohe) ja viiendaks jäänud prantslane Rudy Barbier (Israel Start-Up Nation).

«Lõpuks see juhtus! Esimene võit Bora-Hansgrohe särgis,» rõõmustas Laas ühismeedias.

«Lõpp oli väga närviline. Viimastel kilomeetritel oli mitmeid äraminekukatseid, aga suutsime tiimikaaslastega need neutraliseerida. 250 meetrit enne lõppu hoidsin viiendat kohta ja umbes 100 meetrit hiljem alustasin sprintimist. Suutsin teistest mööduda ja finišijoone esimesena ületada. Olen võidu üle väga õnnelik,» rääkis Laas pärast etappi meeskonna pressiteenistusele.

Lisaks Laasile võtavad velotuurist osa veel Israel Start-Up Nationit esindavad eestlased Norman Vahtraja Mihkel Räim, kes said vastavalt 87. ja 88. koha.

Eile peeti ka teine etapp, milleks oli 7,1 kilomeetri pikkune eraldistardist sõit. Selle võitis Deceuninck-Quick Stepi rattur Jannik Steimle, kes haaras edu ka üldarvestuses. 

Parima eestlasena lõpetas Vahtra 29. positsioonil. Laas oli 54. kohal ja Räim 64. positsioonil.

Velotuur lõppeb laupäeval

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles