Jüri Ratas spordivõistluste probleemist: teemaga tuleb lähiajal edasi tegelda

Ville Arike
, reporter
Copy
Peaminister Jüri Ratas valitsuse pressikonverentsil.
Peaminister Jüri Ratas valitsuse pressikonverentsil. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Peaminister Jüri Ratas tunnistas tänasel valitsuse pressikonverentsil, et olukord, kus kolmandate riikide sportlased ei saa nendest riikidest pärit isikutele kehtiva isolatsioonikohustuse tõttu Eestisse võistlema tulla, tähendab spordivaldkonnale ränka lööki ning teemaga tuleb lähiajal edasi tegelda.

Valitsus tegi erandi paari nädala eest peetud Rally Estoniale ja Ironman Tallinnale, lubades väljastpoolt Euroopa Liitu, Schengeni piirkonda ja Suurbritanniat pärit isikutel negatiivse koroonatesti tegemisel riiki siseneda ja võistelda. Miks ei ole tehtud erandit tervele spordivaldkonnale, küsis Postimees pressikonverentsil.

«Tuleb tunnistada, et sportlased on jäänud hammasrataste vahele,» nentis Ratas. «Arvan, et nende eraldi käsitlemine ei ole õige. Peame arvestama sellega, et viiruse levik on tugevasti tõusnud. Kui me selle teemaga läheme edasi, jäävad need usaldusmeetmed, mis on täna näiteks tööle tulemisel, ja mis olid nendel kahel rahvusvahelisel võistlusel.

Usun, et tuleme selle teema juurde lähiajal tagasi. Praegu on see takerdunud peamiselt seetõttu, et viiruse levik on nii tugevasti tõusnud.

Asjaolu, et Eesti noorte- või täiskasvanute koondised ei saa osaleda erinevates sarjades, on väga ränk löök, kui see nii jääb. Selle teemaga tuleb edasi tegeleda ja olen nõus, et lähiajal.

Kui räägime spordist laiemalt ja sellest, et klubid osalevad rahvusvahelistes sarjades, kus on ka kolmandate riikide sportlasi, siis kokkuvõttes pole vahet lähenemisel, kas sportlane on kolmandast riigist või ei ole. Lähenemine peab olema ühtne, usaldusmeetmed peavad olema selged. Viiruse leviku tõusu raames vajab see veel natuke aega ja natuke arutamist,» vastas Ratas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles