Grossi WRC-auto polegi nii katki, kui algselt tundus ja ta tahab Saaremaal startida

Karl Mihkel Eller
Copy
Georg Gross ja Raigo Mõlder
Georg Gross ja Raigo Mõlder Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Rally Estonia teisel kiiruskatsel karmi avarii teinud Georg Gross loodab Eesti meistrivõistluste viimasel etapil Saaremaal taas rajale pääseda. Lõuna-Eestis oma karjääri hirmuäratavama väljasõidu teinud neljakordset Eesti meistrit kannustab kiirelt rajale naasma suur sõidunälg.

«Suure tõenäosusega olid masinal rohkem «sulgede» (aerodünaamiliste detailide – toim.) vigastused. Mootor, turvapuur ja istmed olid paigas. Põhiasjad seal väga suurelt ilmselt viga ei saanud. Alguses oli pilt peale vaadates kõvast hullem. Sajaprotsendilist kindlust Saaremaa osas pole, aga praeguse seisuga peaks peale saama,» oli Georgi isa Oleg kindlameelne.

Rally Estonial osalemiseks vajas Grossi Ford Fiesta WRC-auto uuendamist, et vastata 2020. aasta tehnilistele tingimustele. Enne MM-etappi sai Gross osaleda Lõuna-Eesti rallil ja teha ühe lühikese testipäeva. Oluliselt muutunud auto eripäradega harjumiseks oli seda selgelt vähe. «Ilma testideta ei saa sõita. Auto peab kõigepealt näppu saama. Uue autoga ei saa kohe niimoodi võistlema minna. Sa ei ole võrdses olukorras teistega,» rääkis Oleg Gross Postimehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles