Legendaarne Tehvandi tõus liideti MK-etapi rajaga

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehvandi suusarada
Tehvandi suusarada Foto: Peeter Kümmel / Sakala.

Laupäeval ja pühapäeval Otepääl toimuva murdmaasuusatamise MK-etapil osalejaid ootab taas raske katsumus – meeste 15 km ja naiste 10 km distantsil tuleb üles rühkida ka rängast Tehvandi tõusust.

Otsuse, pidada võistlus tavapärasel 5 km pikkusel ringil, langetas MK-etapi korraldusmeeskond eile õhtul.

«Nüüdseks on nii loodusliku kui kunstlume abil kaetud staadion ja 3.75 km suusarada. Tehvandi tõus oli seni plaanidest väljas, kuid ilmataat on meile appi tulnud ja ka sealse osa rajast kenasti valgeks teinud,» rääkis võistluste peakorraldaja Jaak Mae. «Suusatajate hulgas austatud nõlvale tuleb lund veel juurde tuua ja sellega saame ka hakkama. Reedeni on aega rada ehitada.»

Tehvandi tõus on läbi aegade olnud sealsete suusaradade krooniks. See on rajalõik, kus tugevamad sõitjad panevad oma paremuse maksma ning nõrgematel tuleb alla vanduda. Põhjast tippu jõudmiseks kulub umbes kaks minutit ning tippsportlase jaoks tähendab see maksimaalset pingutust. Pealtvaatajad on läbi aegade armastanud seal võistlustele kaasa elada ning lemmikuid ergutada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles