Pealtvaataja rikkus Eesti ratturi lõpuspurdi

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Martin Laas Slovakkia velotuuri rohelise särgiga.
Martin Laas Slovakkia velotuuri rohelise särgiga. Foto: Bora- hansgrohe

Täna sõideti Slovakkia velotuuri neljas ja ühtlasi viimane etapp (171,7 km), mille Martin Laas (Bora-hansgrohe) lõpetas kolmandal kohal. Tulemus võinuks olla hoopis parem, kuid üks pealtvaataja suutis Laasi lõpuspurdi ajal rütmist välja ajada.

Slovakkia velotuuril kaks etappi võitnud ja nüüd kolmanda koha saanud Laas krooniti ühtlasi velotuuri parima sprinterina rohelise särgi võitjaks.

Viimase etapi võitis Mihkel Räime ja Norman Vahtra tiimikaaslane Rudy Barbier (Israel Start-Up Nation), teine oli kolumblane Álvaro José Hodeg (Deceuninck - Quick Step).

«Plaan oli täna veel üks etapp võita ja meil oli sprindis selleks hea võimalus. Tiimikaaslased toetasid mind väga hästi ja kuigi lõpp oli meeleolukas, siis suutsin tiimikaaslase Jempy tagarattast kinni haarata ning tänu sellele heale positsioonile saada,» kirjeldas Laas võistluste käiku.

«200 meetrit enne finišit alustasin sprinti, aga põrkasin õlaga pealtvaataja käe vastu, mis oli üle aiapiiride. Kuna lõpp oli ülesmäge ja munakividel, siis viis see intsident mu rütmist välja ning tulemuseks jäigi kolmas koht. Olen üsna pettunud, eriti seetõttu, et lõpus veel selline ebameeldiv seik juhtus, aga samas õnnelik, et ei kukkunud. Üldiselt olen velotuuriga rahul ja õnnelik, et sain oma klubikaaslasi raske töö eest rohelise särgiga premeerida,» võttis Laas velotuuri kokku.

Velotuuri üldvõit läks klubi Deceuninck - Quick Step sakslasest ratturile Jannik Steimlele, teine oli samuti sakslane Nico Denz (Team Sunweb) ja kolmas Shane Archbold (Deceuninck - Quick Step).

Parima eestlasena lõpetas tuuri üldkokkuvõttes Räim (Israel Start-Up Nation) 38. kohal, Laas (Bora-hansgrohe) sai kokkuvõttes 67. ja Vahtra (Israel Start-Up Nation) 88. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles