Priit Biene alustas Prantsusmaal enduro MM-hooaega

Postimees Sport
Copy
Priit Biene.
Priit Biene. Foto: @fredccy

Ainsa Eesti endurosportlasena maailmameistrivõistlustel osalev Priit Biene (Yamaha, Johansson MPE) alustas hooaega alles sel nädalavahetusel Prantsusmaal esimese MM-etapiga.

 

Covid-19 tõttu lükkus enduro MM-i hooaeg edasi sügisesse ning hooaeg avati Lõuna-Prantsusmaal Requistas ligi 40-kraadises kuumuses toimunud etapiga. Lõuna-Euroopa mägedes ei ole äsja klassis E 2 Eesti meistriks tulnud Biene mitmeid kuid sõitnud.

Laupäeva lõpetas Junior 2 klassis osalev eestlane 14nda kohaga. «Ma ei ole aasta aega sõitnud selliseid radu nagu siin ehk siis väga suure negatiivse kaldega kurve,» rääkis Biene. «Esimesel päeval olin liialt ettevaatlik. Kuumusega tõmbas esipiduri blokki nii, et peale igat tugevamat pidurdust pidin selle ise lahti lükkama. Ühtlasi olid katsete metsaosad palju aeglasemad, kui enne võistlust radu läbi jalutades tundus ning pidin nägema palju vaeva, et saaksin sõita normaalselt, mitte ainult esimese käiguga.»

Piduriprobleemi sai Biene esimesel päeval õnneks korda kohe, kui kõigile anti 20 minutit sõiduaega juurde peale seda, kui tema ees startinud sõitja oli krossikatsel end oimetuks kukkunud ning kiirabi teda rajal abistas.

Öö vastu pühapäeva sadas tugevalt ning see tegi Biene sõnul krossikatse oluliselt sõidetavamaks, kuid ekstreem- ning endurokatse muutusid põrgulikult libedaks. Esimesel ekstreemkatsel kukkus Biene kolm korda, kui mida aeg edasi, seda paremaks katsed läksid. «Pehme tuha vall muutus kodusemaks, kõvemaks, kus sai ka pidamist otsida,» kirjeldas Biene. Teise päeva lõpetas Biene oma klassis 13ndal kohal.

«Esimene päris pikk enduro selja taga ja olen ikka väga väsinud,» võttis Biene kaheksatunnised võistluspäevad kokku. «Mäed on taas meelde tuletatud ja hooaeg jätkub juba järgmisel nädalal Itaalias.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles