Tommi Mäkinen lahkub Toyota WRC-tiimi juhi kohalt

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Toyota rallimeeskonna boss Tommi Mäkinen. FOTO: Sander Ilvest
Toyota rallimeeskonna boss Tommi Mäkinen. FOTO: Sander Ilvest Foto: Sander Ilvest

Toyota mootorispordiosakond andis teada, et 2021. aasta jaanuarist hakkab Tommi Mäkineni asemel nende WRC-tiimi juhtima Toyota Gazoo Racingu Euroopa osakond, mille peakontor on Kölnis. 

Soomlane ei kao aga Toyotast kusagile, vaid temast saab korporatsiooni nõuandja mootorispordi küsimustes. 

«Toyota WRC-projekti eesmärk oli efektiivne rallimaailma naasmine läbi paindliku korralduse, mida suudab vaid väike ettevõte. Mul on hea meel tõdeda, et see eesmärk on nüüd täidetud ning aeg on liikuda edasi uute väljakutsete juurde Toyotas,» sõnas neli aastat tiimi juhtinud Mäkinen pressiteates. 

«Tahan tänada Toyota juhti Akio Toyodat, et ta mind usaldas. Ootan väga koostöö jätkumist, et saaksime üheskoos Toyota mootorispordi tulevikku kujundada. See, et Toyota võttis WRC-tiimi juhtimise üle, oli planeeritud. Minu jaoks on väga tähtis, et kõik tegevused jätkuvad ka edaspidi Jyväskyläs ja Tallinnas, lihtsalt TGR Euroopa kontori juhtimisel,» jätkas ta.

Korporatsiooni president Toyoda tänas samamoodi neljakordset maailmameistrit tehtud töö eest. «Alles pärast Tommiga tutvumist leidsin ma, et Toyotal on aega WRCsse naasta. Tema toetus tegi võimalikuks WRC-s võitmise ning tema kogemuse najal õnnestus meil luua GR Yaris, neljaveoline sportauto,» sõnas jaapanlane.

«Edaspidi jätkab ta meie mootorispordi nõuandjana. Ehk lisaks sellele, et aidata meil rallisid võita, mida ta siiani niikuinii teinud, ootame temalt edaspidi ka laiemat nõu selleks, et suudaksime Toyotas veelgi paremaid autosid toota,» lausus Toyoda. 

Neli aastat tagasi autoralli MM-sarjaga taasliitinud Toyota tuli 2018. aastal võistkondlikuks maailmameistriks, mullu tuli Toyota Yaris WRC-masina roolis individuaalseks ilmatšempioniks Ott Tänak. Praegugi hoiavad Jaapani autotootja sõitjad MM-sarja arvestuses kaksikjuhtimist: Elfyn Evansil on koos 97 silma, talle järgneb Sebastien Ogier 79 punktiga.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles