Alaver: mulle ei võimaldatud läbiotsimise juures advokaadi kohalolekut (5)

Postimees Sport
Copy
Mati Alaver.
Mati Alaver. Foto: Matti Kämärä

Ametivõimud otsisid eelmise aasta 11. märtsil läbi Mati Alaveri Tartus asuva elukoha ja tema käsutuses olnud mootorsõiduki Mercedes-Benz. Uurijatele jäi nii mõndagi näppude vahele.

Läbiotsimise käigus leiti ja võeti kaasa järgmised asjad:

  1. Alaveri abikaasa töötoa prügikorvist Elisa kõnekaart, kust oli kaart eemaldatud. 
  2. Magamistoa öökapist leiti raamatu vahelt kollane märkmepaber, millel olid käsikirjalised märkmed. Alaveri selgituste kohaselt oli tegemist murdmaasuusataja Kaarel Kasper Kõrge treeningplaaniga.
  3. Alaveri töötoast võeti töölaualt rohelist värvi A4-formaadis märkmik, käsikirjaline ruuduline leht ja käsikirjaline leht, millel oli Leadelli embleem. Kaasa pakendati ka sülearvuti Lenovo Thinkpad, Nokia mobiiltelefon, valget värvi kaust dokumentidega, mille esimene leht oli SA TÜK (Sihtasutus Tartu Ülikooli Kliinikum – toim) spordimeditsiiniline uuring. Lisaks võeti pruuni värvi märkmik, mustade kaante vahel olnud dokumendid, mille kaanel oli kiri «Der Dachstein» ja rohelist värvi kaust dokumentidega, mille esimene leht oli «Spordipoliitika alused. Eesti Sport arengustrateegia 2030».
  4. Töölaua arvutivahest leiti rohelist värvi kaust dokumentidega. Kaustal oli kiri «EOK komisjon».
  5. Töölaua vasakpoolsest sahtlist saadi mälupulk ja sinist värvi mapp dokumentidega. Esimene leht oli: tagasiside Algo (ilmselt murdmaasuusataja Algo Kärp – toim) 18-23.08.14 trennist.
  6. Töölaua parempoolsest sahtlist võeti tahvelarvuti ning sinist värvi A4-formaadis märkmik, millel kiri «WM Ferienregion». Esimesel lehel oli käsikirjas «ESL (Eesti Suusaliit – toim) sponsorid 2012/13». Lisaks leiti musta värvi mapp dokumentidega, mille esimeseks leheks oli e-kiri. Selle adressaadiks oli tarvo@pmc.ee, mis kuulub ehitusmasinatega tegeleva firma PMC by Pomemeti tegevjuhile Tarvo Lõhmusele. Samuti oli Alaveri töölaua parempoolses sahtlis rohelist värvi A4-formaadis märkmik, millel kiri: «Mati Alaveri sponsorid 2019». Samuti oli seal sinist värvi mapp dokumentidega, millel kiri «TH (ilmselt Team Haanja – toim) trenn». Esimene leht oli venekeelne garantiikiri. Sahtlis oli ka erinevate retseptidega ümbrik, millel kiri 1983.
  7. Dokumendikapi pealt leiti kaust dokumentidega ning kaustal oli märkmepaber, millel seisis kirjas «TH eelarve 2019». Samuti väljatrükid lehelt fastleader.com ning väljatrükk, millel pealkiri «Effects of Training at Simulated Altitude on Performance and Muscle Metabolic Capacity in Competitive Road Cyclists». Väljatrükil olid käsikirjalised märkmed. Lisaks võeti kaasa viis kiletaskut erinevate dokumentidega.
  8. Dokumendiriiuli alumisel riiulil olevast karbist saadi kolm mälupulka.
  9. Paremal pool olnud avatud riiulilt leiti sinist värvi kaust dokumentidega. Kaustal oli kiri «Mati Alaver TH». Samuti kaust dokumentidega, millel avalehel oli venekeelne kiri. Leiti ka rohelist värvi kaust dokumentidega ning kaustal oli kiri «Mati Alaver». Esimesel lehel oli kirjas «Vuokatti sport testiasema OY. Alexey Poltaranin».
  10. Ahju juurest prügikastist leiti kortsutatud käsikirjalised ning trükitud paberid ja märkmepaberid.
  11. Elutoa laualt võeti kaasa Samsungi mobiiltelefon.
Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles