Eesti golfi ajalukku kirjutati uus peatükk

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Carl Hellat, Mattias Varjun ja Kevin Chrstopher Jegers
Carl Hellat, Mattias Varjun ja Kevin Chrstopher Jegers Foto: Eesti Golfi Liit

Euroopa individuaalsetel golfi meistrivõistlustel tehti pärast kolmandat võistluspäeva cut ning esimest korda ajaloos pääses viimasele päevale ka eestlane.

Säärase saavutusega sai hakkama Kevin Christopher Jegers, kes mängis täna 73 lööki (+2), mis tähendab kolme päeva järel +6ga 45. koha jagamist. 

«Väga rahule oma mänguga ei jäänud: pikad löögid vedasid mind täna alt, aga suutsin kuidagi vastu pidada rajal,» sõnas noormees.  

Carl Hellat oli veel 15. raja järel cut’ist läbi saamas, kuna kirjas oli 3 birdiet, kuid paraku lipsasid 16. ja 17. rajal sisse bogey'd, mis tähendas kokku 70 (-1) lööki. Tema kolme päeva resultaadiks oli seega +8, mis tähendas 58. koha jagamist. 

«Suutsin kaks esimest päeva ennast liiga kaugele edasipääsemisest mängida. Täna oli palju võimalusi ennast tagasi tulemiseks, kuid ei suutnud seda. Lõpus tuli paar viga ka. sisse,» sõnas Hellat.

Mattias Varjun tegi täna oma turniiri parima ringi – 72 lööki –, mis tõstis ta 78. positsioonile.

«Pika löögiga on vaja veel palju tööd teha, aga iga päev läks natuke paremaks. Väljak oli parim, kus see aasta mänginud ja viimasel päeval suutsin kiiretel green'idel ka väga hästi put'ata,» sõnas ta. 

Eestlaste senine parim koht Vana Maailma tšempionaadilt pärines 2016. aasta koduselt EMilt, kui Sander Adusaarel ja Egeti Liival jäi mõlemal cut'ist puudu üks löök. Lõpuks läks neile kirja 64. koha jagamine. 

Tänavus turniiri on valitsemas sakslased, kellel on kaksikjuhtimine. Hiljuti meeskondlikuks Euroopa meistriks kroonitud Nick Bachem ja Matthias Schmid on mõlemad -12 peal ning nende edu lähimate jälitajate ees on viis lööki.

Üllatuse pakkus aga Bachemi ja Schmidiga koos meeskondlikuks Euroopa meistriks tulnud Jannik De Bruyn, kes lõpetas tänavuse turniiri 85. kohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles