Flora peatreener: mängijad tundsid, et teist korda ei saa väristama hakata

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Flora alistas jalgpalli Euroopa liiga kolmanda eelringi matšis võõrsil Malta meistri Floriana ning jõudis esimest korda play-off´i. Peatreener Jürgen Henn oli kohtumise järel mõistagi rahulolev. 

Flora alustas mängu paremini, ent teisel poolajal kogusid ka võõrustajad kindlust. Väravad jäid aga normaal- ja lisaajal löömata, Eesti meisterklubi kindlustas võidu penaltiseerias.

«Esimesel poolajal näitasime ladusamat jalgpalli, olime kohati väravalöömiseks loogilistel kohtadel. Teisel poolajal sai vastane rohkem mängu sisse. Lisaaeg oli juba selline edasi-tagasi, kummalgi suuri võimalusi ei tekkinud,» võttis Henn pressikonverentsil mängu kokku. «Tahtsime varem värava ära lüüa, aga häid võimalusi ei tekkinud.»

Peatreeneri sõnutsi muutis veidi räsitud plats mängu aeglasemaks, kuid sellele vaatamata sai lükata ka lühikest söötu. Lisaks püsis Maltal õhutemperatuur 30 soojakraadi juures. «See mõjus mängijatele. Esimesel poolajal tulime hästi toime, teisel natuke kehvemini,» arutles Henn. 

Tavapärasest keerulisemates oludes otsustas ta lisaajal pingile võtta ka kapteni Konstantin Vassiljevi. «Tahtsime tuua platsile värskust. Keskväljale kukub palju teisi palle. Lisaks vajasime mängijat, kes jõuaks vastaste karistusalasse töötada,» selgitas loots. 

Muide, Floral oli eurosarja mängudest üks penaltiseeria juba all. Meistrite liiga avaringis kaotati augusti lõpus Marijampole Suduvale. Kas seetõttu oli ka täna raskem lööma minna?

«Üritasime mängijaid rahustada ja süstida neisse enesekindlust. Meeskond oligi enesekindel. Nad tundsid, et teist korda enam ei kaota. Sisendati, et jalga väristama ei hakata ja pallid lüüakse kindlalt väravasse,» avas Henn tausta. 

Viis lööjat panid esialgu paika treenerid, seejärel arutati otsust mängijatega. Kõigile valik sobis. Viies ehk otsustav penalti jäeti Frank Liivakule, kellel on seljataga heitlik hooaeg. Pallur sai ülesandega kindlalt hakkama. 

«Nägin tema kehakeelt, kuidas ta võistkonna käimas tõmbas: kõik lööme sisse! Ta tahtis ise ka viiendana lüüa, tundis end enesekindlalt,» põhjendas Henn. 

Mängule jäi siiski ka väike pitser. Pärast penaltiseeriat teenis teise kollase kaardi ja ühtlasi punase Rauno Sappinen, kes oli juba ammu pingile vahetatud. «Mina ei näinud, aga kohtunikud rääkisid, et ta käitus ebasportlikult. Olevat tähistades kellelegi midagi karjunud. Teised mängijad aga ütlesid, et ta reageeris täitsa normaalselt,» märkis Henn.

Kuidas võttis kohtumise kokku kaitsja Märten Kuusk? 

«Pikk õhtu oli,» muigas ta. «Viis minutit läks aega, et mängu sisse saada ja harjuda. Siis leidsime palliga enesekindluse ja kasutasime ruumi ära. Olid päris loogilised käigud, jõudsime võimalusteni, kuid natuke jäi puudu. Esimene poolaeg oli hea. Teisel jäime passiivsemaks.»

Mängumees tõdes, et ka lisaajal taheti palli rohkem ette viia, ent eriti hästi see ei õnnestunud. Küll aga saadi sel korral hakkama penaltidega. 

«Saime Suduva vastu õppetunni kätte,» kinnitas Kuusk. «Olime selles olukorras olnud: teadsime, kuidas lüüa. Tuleb olla enesekindel.» 

Nüüd ootab Florat ees tugev Zagrebi Dinamo. 1. oktoobril Horvaatias peetava matši võitja kvalifitseerub Euroopa liiga alagrupiturniirile. Valem nimeka klubi vastu on lihtne. «Kaotada pole midagi!» teadis Kuusk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles