Kovalenkol suruti selg vastu seina, kuid eestlanna krooniti lõpuks ometi tšempioniks! (2)

Henry Lääne
, reporter
Copy
Anastassia Kovalenko tiitliga.
Anastassia Kovalenko tiitliga. Foto: Anastassia Kovalenko

Eesti parim naismotosportlane Anastassia Kovalenko võitis Yamaha R3 Supersport 300 karikasarjas naiste arvestuse. Tegemist on kuuest sõidust viis võitnud eestlanna karjääri ühe parema tulemusega.

«Viimasele etapile minnes oli mul 20-punktine edumaa, kuid kõik muutus pärast laupäevast (eelmine laupäev – toim.) sõitu. Esiteks oli rada pärast F1-etappi väga libe, aga see oli väike mure, sest neljandal võistlusringil plahvatas midagi minu mootori sees, mistõttu olin sunnitud kohe katkestama. Sellega läks kirja null punkti kirja ning kaotasin sarja liidripositsiooni,» ütles Kovalenko pressiteate vahendusel.

Ta jätkas: «Seega oli ainsaks võimaluseks tulla hooaja võitjaks olla esimene pühapäevases sõidus. Olen väga tänulik tiimile, kes võtsid kogu mootorratta lahti, panid uue mootori ja ehitasid kõik valmis. Mul polnud võimalik ratast enne uut sõitu testida, kuid õnneks kõik toimis. Sain hea stardi, hoidsin kiiret tempot ja parandasin oma ringiaega. Tänu sellele õnnestus sõit võita ja tuua ka tiitel koju. Viimasel ringil õnnestus veel sirge peal mööduda ühest meessõitjast ning saavutada teine koht YSS-arvestuses.» 

Kovalenko on tiitli nimel näinud mitu aastat vaeva. «Siiani on mul olnud mitmeid ebaõnnestumisi. Olen hooaja arvestuses jäänud kas kolmandaks või esikolmikust välja ning seisnud pidevalt silmitsi tehniliste probleemidega,» kostis eestlanna. «Sel hooajal polnud mul isegi peatoetajat ega ühtegi talvist ja kevadist treeninglaagrit. Mul pole ka juhendajat. Olen õnnelik, et vaatamata kõigele õnnestus mul lõpuks realiseerida oma potentsiaal.»

Muide, Yamaha R3-sarja naiste arvestuses kogusid nii Kovalenko kui ka itaallanna Irene Bramato 125 punkti, kuid eestlannale andis eelise rohkem arv esikohti. Kolmandana lõpetanud šveitslanna Bettina Pfister jäi esiduost maha 64 silmaga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles