Keerulisest seisust välja tulnud Tartu Bigbank suutis Pärnul selja prügiseks teha

Postimees Sport
Copy

Võrkpalli Credit24 Meistriliiga teises voorus võõrustas pühapäeval Tartu Bigbank Pärnu Võrkpalliklubi. Teist päeva viiesetilise trilleri pidanud kodumeeskond suutis ka täna võitjana väljuda.

Eile kerge vaevaga TalTechi alistanud Pärnu alustas ka tänast kohtumist äärmiselt enesekindlalt. Kui esimene geim kuulus neile numbritega 25:20, siis teine juba 25:22. Nõnda oldi lähedal, et hooaega kahe 3:0 võiduga alustada.

Nõnda siiski ei läinud, sest kodumeeskond elas ka viimaks mängu sisse. Tartu ülekaal kolmandas ja neljandas geimis oli väga suur. Pärnu teenis vastavalt ainult 17 ja 18 punkti ning võitja otsustati otsustavas vaatuses.

Esimesena haaras juhtohjad Pärnu, kes kiiresti 3:0 juhtima läks. Alar Rikberg võttis kiiresti aja maha ja see tõi ka edu. Kiiresti tehti ise 7:1 minispurt ja võiduvõtmed esmakordselt Tartu käes. Hoolimata Pärnu ponnistustest, siis võrdsustada kohtumist enam ei õnnestunud ja seega väljus Tartu teist päeva järjest viiesetilisest trillerist võitjana. Otsustav geim nendele 15:9.

Enne mängu

Tartu Bigbanki peatreeneriks senine abitreener ja statistik Alar Rikberg. Meeskonnas mängivad sel hooajal ainult eestlased, olulisemaks liitujaks on diagonaalründaja Siim Põlluäär. Tartus pallivad sel hooajal Kert Toobal, Rait Rikberg, Märt Tammearu, Siim Tammearu, Albert Hurt, Alex Saaremaa, Kevin Soo, Ronald Järv, Stefan Kaibald, Hergo Hansman, Siim Päid, Sander Lepp, Richard Murak, Jasper Frey, Johann Olaf Lääne, Kristo Karp, Andreas Junkin.

Pärnu Võrkpalliklubi eesotsas jätkab peatreenerina Avo Keel. Tema käe all hakkavad mängima juba tuttavad eestlased ja leegionärid. Nii mängivad Pärnu särgis eestlastest Taavet Leppik, Martti Keel, Kaur Erik Kais, Silver Maar, Sander Kasela, Mattias Rahuoja, Karl Mattias Prangli, Richard Voogel, Tony Tammiksaar, Markus Veltson. Pärnu eest hakkavad medalite nimel võitlema ka erinevatst hooaegadest juba tuttavad lätlased Atvars Ozolinš (nurgaründaja), Toms Švans (temporündaja) ja Kristaps Platacs (diagonaalründaja), keda Keel ka Läti koondises juhendas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles