Järelvaadatav ⟩ Eduseisu maha mänginud Tartu Bigbank suutis ikkagi võõrsil Selveri seljatada

Postimees Sport
Copy

Võrkpalli Credit24 Meistriliiga avavooru kohtumises võõrustas Tallinna Selver kodusaalis Tartu Bigbanki. 2:0 eduseisu maha mänginud külalised suutsid otsustavas geimis enda paremuse maksvusele panna ja võtta 3:2 võit.

Selveri jaoks algas kohtumine lausa kohutavalt. Rainer Vassiljevi hoolealused ei saanud üldse mängu käima ja Tartu kasutas selle võimaluse eeskujulikult ära. Avageim kuulus nõnda külalistele 25:11.

Teine geim oli hoopis võitluslikum ning mõlemal võistkonnal kasutada geimpall. Selver luhtas oma ainsa võimaluse ning kuigi esimesed kaks ebaõnnestusid ka Tartul, siis kolmandat enam kasutamata ei jõetud. Seega 28:26 geimivõit neile ning triumfist lahutas vaid üks geim.

Selver siiski tühjade pihkudega ei soovinud jääda. Järgnevas kahes vaatuses olid grammikese vastastest otsustavatel hetkedel üle. Kui kolmas geim kuulus kodumeeskonnale 25:23, siis neljas 25:22 ning võitja saatus otsustati otsustavas geimis.

Viimases vaatuses haaras Tartu kiiresti koguni 7:0 eduseisu, seejuures tõi Tartu peatreener Alar Rikberg esmakordselt väljakule sidemängija Ronald Järve, kes asendas neli geimi pallinud Kert Toobalit. Eduseisu enam maha ei mängitud ja võeti 15:8 võit.

Tartu resultatiivseimaks kerkis 26 punktiga (+18) Albert Hurt, 16 punkti (+10) panustas Siim Põlluäär ja 15 (+4) Märt Tammearu. Tartu vastuvõtt oli 51% nagu ka rünnak, blokist teeniti 12 punkti ja servil löödi 3 ässa ning eksiti 13 pallingul.

Selveri kasuks tõi 22 punkti (+13) Kristo Kollo, 16 (+8) punkti Oliver Orav. Selveri vastuvõtt oli 42%, rünnak 38%, blokipunkte saadi 6, servil löödi 9 ässa (vigu tehti pallingul 14).

Alar Rikbergi mängujärgne intervjuu:

Enne mängu:

Tallinna Selver on kahe hooaja vahel läbi teinud olulised muutused. Peatreeneritoolile toodi tagasi Rainer Vassiljev ja mängijatest värvatud ka koondise diagonaalründaja Renee Teppan ning nurgaründajad Kristo Kollo ja Andrus Raadik. Olulised liitujad on ka linnarivaali TalTechi ridades pallinud diagonaalründaja Mihkel Nuut ning kaks viimast hooaega Saaremaa Võrkpalliklubis mänginud Mart Toom.

Selveris mängivad veel Oliver Orav, Mihkel Varblane, Renet Vanker, Marx Aru, Rauno Haidla, Sten Vahtras, Denis Losnikov, Helger Hääl, Mathisas Külvi, Karl Lilles, Kevin Õun, Krister Õun. Lisaks on meeskonnas soomlasest sidemängija Niko Haapakoski.

Uus juhendaja on ka Tartu Bigbankil, kus on peatreeneriks senine abitreener ja statistik Alar Rikberg. Meeskonnas mängivad sel hooajal ainult eestlased, olulisemaks liitujaks on diagonaalründaja Siim Põlluäär. Tartus pallivad sel hooajal Kert Toobal, Rait Rikberg, Märt Tammearu, Siim Tammearu, Albert Hurt, Alex Saaremaa, Kevin Soo, Ronald Järv, Stefan Kaibald, Hergo Hansman, Siim Päid, Sander Lepp, Richard Murak, Jasper Frey, Johann Olaf Lääne, Kristo Karp, Andreas Junkin.

Seejuures on peatreenerid Rikberg ja Vassiljev kaua koos tegutsenud Eesti rahvusmeeskonna juures ja tunnevad teineteist läbi ja lõhki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles