Rikas rallisõber, ae! 120 000 eurot maksab auto, mis ilmestab Hyundai ebaedu WRC-sarjas

Postimees Sport
Copy
Hyundai Accenti edasiarendatud versioon 2009. aastal Suurbritannias.
Hyundai Accenti edasiarendatud versioon 2009. aastal Suurbritannias. Foto: Matthew Baker/PA Wire/Press Association Images

Tänapäeval on rallisõber harjunud, et Hyundai i20 Coupe WRC on MM-sarja üks kiiremaid masinaid. Lõuna-Korea autotootja mäletab aga ka kehvemaid aegu ning nüüd on rahakal fännil võimalus endale soetada üks Hyundai autodest, mis jäi konkurentidele pigem jalgu kui näitas tagatulesid.

Jutt käib Suurbritannia numbrimärki X22 HMC kandvast Hyundai Accentist, millega on MM-sarjas osaletud 11 rallil. Kõige kuulsama mehena on masinat roolinud neljakordne maailmameister Juha Kankkunen. Parimal juhul lõpetas käesolev Accent MM-ralli viiendana.

Alates tänavu märtsist on too Accent Põhja-Iirimaal baseeruva rallifirma DMG Motorsporti käes. Varasemalt ka Slovakkia ja Norra tiimide all kihutanud Hyundai eest küsib DMG 120 000 eurot. Vaata kuulutust SIIT.

Accent WRC osales MM-sarjas vahemikus 2000-03. Ajal, mil tehasetiime oli stardis palju ning nende vahel käis tihe rebimine, polnud Hyundai toodang üleliia edukas. Nelja hooajaga ei jõutud kordagi poodiumile, küll teeniti kaks neljandat koha: Kenneth Erikson jäi esimesena poodiumilt välja 2000. aastal Austraalias ja Alister McRae hooaeg hiljem Walesis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles