Petter Solberg osaleb WRC-autoga Sardiinia rallil, talle loeb kaarti Andreas Mikkelsen

Postimees Sport
Copy
Oliver (vasakul) ja Petter Solberg mullusel Walesi rallil.
Oliver (vasakul) ja Petter Solberg mullusel Walesi rallil. Foto: Bradley Collyer/PA Wire/PA Images

Sardiinia rallile andis end üles 64 ekipaaži. Üllatuslikult saame rajal näha ka Petter Solbergi ja Andreas Mikkelseni, kes esitlevad Pirelli uut rehvi Scorpion KX WRCd.

2003. aasta maailmameister Solberg on Citroen C3 WRC roolis 8. oktoobril Olmedo testikatsel, kus ta sõidutab valitud ajakirjanikke, vahendab võistluse kodulehekülg. Koos lähevad norralased C3 WRCsse 11. oktoobril punktikatsel, kus Solberg istub juhi kohal ja Mikkelsen loeb talle kaarti. Nad stardivad esimese masinana.

Mikkelsen on tuntud küll piloodina, kuid rajamärkmete ette lugemine pole talle võõras, sest ta on seda varem teinud üheksal võistlusel. Viimati oli Mikkelsen kaardilugeja tunamullu, kui tema paarimees Anders Jäger sai ühel Norra rallil võimaluse oma sõitjaoskusi näidata. Nende istumise all oli Hyundai i20 R5, lõpp-protokolli saadi 13. koht.

45-aastane Solberg sõitis viimati MM-sarjas mullu Walesis, roolides Volkswagen Polo GTI R5-masinat. WRC2-arvestuses oli rallilegend esimene, üldarvestuses teenis ta kümnenda koha eest ühe MM-punkti. Solbergi viimane MM-start WRC-autoga toimus kaheksa aastat tagasi Hispaanias.

Viimasel paaril kuul on Mikkelsen aidanud Pirellil testida nende uut rehvi. Itaalia firma võtab alates järgmisest aastast üle seni Michelini käes olnud lepingu ja hakkab WRC-klassile rehve tarnima. Testimisel on kasutatud just C3 WRCd.

Küll on kurb näha, et Sardiinia rallil ei lähe starti JWRC-klassi üks kiiremaid mehi Ken Torn. Kui hooaja avaetapil Rootsis oli ta kolmas, siis septembrikuise Rally Estonia pidi ta mehaaniliste probleemide tõttu katki jätma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles