Enduro MM-etapp kulges eestlase jaoks ülikeerulistes oludes

Postimees Sport
Copy
Priit Biene
Priit Biene Foto: Hard Enduro World

Priit Biene (Yamaha, Johansson MPE) jätkas nädalavahetusel enduro MM-hooaega ülikeerulistes oludes teisel etapil Itaalias.

Kesk-Itaalias Spoletos toimunud etapi esimene võistluspäev möödus kuiva ilmaga ja Biene hindas oma tulemuse kordaläinuks. Endurokatsel tuli esmalt tõusta ligi 600 meetrit mäkke ning seejärel mööda jõepõhja alla laskuda. «Tulemus sõltus täielikult sellest, kui kiiresti sa mäest mööda jõe põhja alla tuled ning nende kivide otsas ei suutnud ma end kuidagi kokku võtta,» kirjeldas Biene.

Ekstreemkatse tulemused sõltusid kõige enam õnnest: «Kas saad üles või ei ning igal ringil varieerusid ajad minutites mitte sekundites, ühel ringil näiteks 2.30, teisel ringil 3.50.» Tavaliselt Biene nõrkuseks olnud põllule märgitud krossitest õnnestus tal seekord kolmest katsest kõige konkurentsivõimelisemalt. «Laupäeval ilma vihmata võib seda nimetada isegi parimaks kiiruskatseks, mis ma olen enda enduro karjääris sõitnud,» ütles Biene. Laupäeva lõpetas Biene klassis Junior 2 13ndal kohal.

Teiseks päevaks pöördus ilm totaalselt ja terve päeva kallas paduvihma. Ilmateate kohaselt tuli sademeid alla koguni 40 mm. «Sõna otseses mõttes käis sõit ainult mööda vett,» kirjeldas Biene. «Ainuke hetk rajal, kus me vees ei sõitnud, oli asfaldil. Mujal tekkis eelmise päeva sõidujälge jõgi.» 

Kui esimene ring kulges veel normaalselt, siis teiseks ringiks läks kogu rada nii raskeks, et ekstreemkatse ajaks tuli tavalisest kaks korda aeglasem 6.15. «Endurokatsel oli meeletult raske rada näha, sest eelmise päeva kuiv jõepõhi oli muutunud jõeks ning enam ei olnud julgust ilma kive nägemata suurema hooga mäest alla tulla.» Krossitest jäi ka pühapäeval tema kõige paremaks testiks ning päeva kokkuvõttes oli Biene 14nes.

Enduro MM-i kolmas etapp toimub 16.-18. oktoobril Saksamaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles