Karlson lõpetas aerutamise maailmakarika kaheksanda kohaga

Postimees Sport
Copy
Joosep Karlson (vasakul) ja Kaspar Sula Ungaris Szegedis
Joosep Karlson (vasakul) ja Kaspar Sula Ungaris Szegedis Foto: Erakogu

Aerutajate selle hooaja suurvõistluste pealinnaks oli Szeged, Ungaris. Täiskasvanute maailmakarika edukaim mees oli kanuutaja Joosep Karlson, kes oli 1000 m 16, 500 m 11. Ja lõpuks 5000 m loodetud ja oodatud esikümnekoht – kaheksas.

Samas toimunud noote olümpialootuste võistlusel, kuhu pääses Eestist neli noort, tegi superüllatuse narvalanna Jelizaveta Fjodorova, kes jõudis U16 vanuseklassis ühesüstal kõigil kolmel distantsil finaali. Medal tuli 1000 m distantsil, kus Fjodorova lõpetas kahe ungarlanna järel kolmandana. Lisaks saavutas ta 500 m viienda ja 200 m kuuenda koha.

U16 poiste arvestuses jõudis finaali Martin Mikson, kes teenis ühesüsta 1000 m distantsil kaheksanda koha. U18 vanuseklassis oli Aron Faber ühesüsta 500 m B-finaali teine ehk kokkuvõttes 11. Albert Orlov oli ühesüsta 1000 m B-finaali kolmas ja kokkuvõttes 12.

Lisades siia täiskasvanute klassis Karlsoni 11. koha 500 m distantsil ning ühekanuul sõitnud Deniss Tihhomirovi B-finaali koht ning Kaspar Sula sitke sõit 200m süstasprindis, võib Szegedis toimunud kahe regati kohta võib kokkuvõttes öelda, et Eesti on endast Euroopa aerutajatele jälle märku andnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles