Eesti jalgpallur Armeenias: kes soovib sõtta minna, saab Jerevani kesklinnas koguneda

Postimees Sport
Copy
Ilja Antonov
Ilja Antonov Foto: Sander Ilvest / Postimees

Jerevani Ararat-Armenia jalgpalliklubisse kuuluv Ilja Antonov leidis end ootamatult riigis, kus on välja kuulutatud sõjaseisukord. Kuigi olukord Armeenias on pinev, siis pealinnast mõnesaja kilomeetri kaugusel toimuv konflikt Eesti koondislase igapäevaseid tegemisi eriti ei sega.

Pühapäeva hommikul Armeenia ja Aserbaidžaani vägede vahel puhkenud lahingud Mägi-Karabahhi piirkonnas ähvardavad kasvada täiemahuliseks sõjaks. Kuigi lahingtegevus toimub Antonovi elukohast Jerevanist võrdlemisi kaugel pole sõjaolukord teda eriti raputanud. «Minu elurütmi see muutnud pole ja kõik on samamoodi, nagu enne sõda,» ütles Antonov.

Mõlemad vaenupooled on väljakuulutanud sõjaolukorra ja mobilisatsiooni. Lahingutes on langenud sadu sõjaväelasi. Antonov on näinud, et rahvast kutsutakse üles sõjategevusega ühinema. «Ma nägin telekast, et kes soovib sõtta minna, saab Jerevani kesklinnas koguneda. Ütled, et «ma tahan minna, andke võimalus ja saatke mind rindele», siis saad ka. Nagu jalgpallis on siin kõva team spirit, siis nii on ka tavaelanikel,» ütles jalgpallur Soccernetile.

Antonov tuli Jerevani klubiga juulis lõppenud hooajal Armeenia meistriks. Vahepeal vallandati aga kogu treeneritetiim ning eestlase mänguminutid on kokku kuivanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles