Kelly Sildaru enne hooaja algust: olen konkurentide peale kade, kuid ei tunne ebavõrdsust

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Kelly Sildaru
Kelly Sildaru Foto: Christian Pondella/Red Bull Content Pool

Kuigi Eesti parim talisportlane Kelly Sildaru sai suvel käia vaid ühes lumelaagris, ei tunne ta, et oleks Prantsusmaa, Šveitsi või USA konkurentidega võrreldes ebasoodsamas seisus. «Ma olen nende peale kade, aga ma ei tunne, et olukord ebavõrdne oleks. On nagu on, ma ei saa seda situatsiooni muuta,» sõnas ta.

Sildaru hooajaeelsed plaanid lõi sassi koroonaviiruse teine laine, mis jättis tema jaoks ära augusti lõppu ja septembri algusesse planeeritud Šveitsi lumelaagri. Kuna ta lõpetab sel õppeaastal gümnaasiumi, on arvel iga koolis veedetud päev. «Muidu võiks ma ju karantiinis olla, aga ma ei saa lubada koolinädalatel raisku minna,» selgitas ta.

Viiruse tõttu pole ta saanud kahe kuu pärast algavaks võistlushooajaks vettpidavaid plaane teha. Kindel on see, et MK-etappidelt on vaja kätte saada 2022. aasta Pekingi olümpiapunktid. Sildaru jaoks see probleeme ei valmista, sest olümpiale pääsemiseks peab ta koguma 50 FISi punkti ning jõudma MK-sarjas või MMil vähemalt 30 parema sekka. «Neid tingimusi ei ole väga raske täita,» tunnistas ta ka ise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles