WRC3-sarjas startinud Eesti rallimees tõmbas hooajale joone alla

Karl Mihkel Eller
Copy
Roland Poom mullu Rally Estonial.
Roland Poom mullu Rally Estonial. Foto: Sander Ilvest

Eesti rallisõitja Roland Poom andis teada, et lõpetab käimasoleva rallihooaja. Peamiseks põhjuseks, et sel aastal on järele jäänud nii vähe rallisid ja pole üldse kindel, millised neist toimuvad.

Rally Estoniale kõrgete ootustega startinud Poom langes seal loendamatute rehvipurunemiste ohvriks, lisaks läks viimasel päeval katki tema Fordi pooltelg. Pärast kodust MM-etappi pidi Rakverest pärit rallimees veel mõnel võistlusel kaasa tegema, kuid otsustas lõpuks siiski loobuda.

«Enam pole mõtet võistlemist jätkata, sest nii vähe rallisid on alles jäänud. Tegelikult pole me kindlad, millised neist üldse aset leiavad. Ilmselt teeme sel aasta veel mõned testipäevad. Hoian teid kursis, kuidas me 2021. aasta hooajaks valmistume,» ütles Poom sotsiaalmeedias.

Eelmisel aastal Junior WRC-sarjas osalenud Poom astus tänavu sammu kõrgemale ja istus neljarattaveolisesse R5-autosse. Tänavu kolmel võistlusel startinud Poom tegi kaks starti Fordiga, kuid Eesti meistrivõistluste avaetapil Viru rallil sai ta startida Hyundai i20 R5-autoga.

Pärast Rally Estoniat ütles Poom, et rohkem sobis tema sõidustiiliga Hyundai. «Kuigi õiget pilti Fordist ette ei saanud, siis mulle on senistest autodest sõita meeldinud kõige rohkem Hyundaiga. Hooaeg jätkub mul nüüd  tõenäoliselt Saaremaal. Kas veel sel aastal ka mõne MM-ralli sõidame, selgub lähinädalatel.»

Nüüd on selge, et Poom sel aastal rohkem ei stardi ning eelmisel aastal Saaremaa rallil saavutatud teist kohta korrata ei saa. Toona tegi ta Saaremaal R5-autoga oma esimese võistluse ning teda edestas vaid WRC-autoga startinud Georg Gross.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles