Järjekordne noorjalgpallur liitus välisklubiga

Postimees Sport
Copy
Mark Edur (paremal) kirjutas esmaspäeval alla kaheaastase mängijalepingu Bulgaaria kõrgliiga klubiga SFC Etar Veliko Tarnovo.
Mark Edur (paremal) kirjutas esmaspäeval alla kaheaastase mängijalepingu Bulgaaria kõrgliiga klubiga SFC Etar Veliko Tarnovo. Foto: Sfc Etar Veliko Tarnovo

Eesti jalgpalli kõrgliigaklubi Viljandi Tuleviku äärekaitsja Mark Edur sõlmis Bulgaaria klubi mitmeaastase profilepingu.

Bulgaaria klubiga Veliko Tarnovo Etari liitunud Eduri üleminek on ajalooliselt, sest tegemist on alates 2011. aastast iseseisva klubina tegutseva Tuleviku esimese mängijaga, kes on teeninud välislepingu.

«Info huvist Marki vastu jõudis meieni suve lõpus,» ütles Tuleviku klubi juht Raiko Mutle meeskonna kodulehel. «Arutasime olukorda ning pakutud tingimusi Markiga põhjalikult. Marki soov oli pakkumine vastu võtta.»

Raiko Mutle sõnul tõestas 2019. aasta alguses Tallinna FCI Levdiast Tulevikuga laenulepingu alusel liitunud, kohe põhikoosseisu murdnud ning sama hooaja keskel Levadialt välja ostetud Edur end kahe Viljandis veedetud hooaja jooksul pühendunud ja kirgliku mängumehena.

«Tulin Viljandisse otsima võimalust end tõestada, sest see oli tol hetkel kõik, mida vajasin ja palusin. Tulevik oli koht, kus see võimalus mulle anti. Mind võeti vastu ja tehti minust kahe aastaga see, kes ma täna olen,” sõnas Bulgaaria klubiga liitunud Edur.

Veliko Tarnovo on Bulgaaria kõrgliigaklubi, mis moodustati 2013. aastal FC Etar 1924 baasil ning jõudis esimest korda Bulgaaria kõrgliigasse 2017-18 hooajal. Debüütaastal teeniti 14 meeskonna seal 11. koht, järgmisel aastal tuldi seitsmendaks ning mullu kümnendaks. Käimasoleval hooajal ollakse seitsme vooru järel tabelis viimasel kohal.

Edur sai 2019. ja 2020. aastal Tuleviku eest kirja kokku 47 kohtumist Premium Liigas ning murdis Tulevikus mängides end ka Eesti kuni 21-aastaste rahvuskoondise koosseisu. Eduri viimaseks mänguks Tuleviku särgis jäi karikasarjas peetud kohtumine FC Kosega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles