Kalev/Cramo president: on võimalus, et meie hooaeg VTB Ühisliigas jääb pooleli

Postimees Sport
Copy
BC Kalev/Cramo võistkonna esitlus.
BC Kalev/Cramo võistkonna esitlus. Foto: Tairo Lutter

Eesti tippklubi Kalev/Cramo alustas laupäeval korvpalli VTB Ühisliiga hooaega, kuid Vabariigi valitsuse erandita ei saa nad jätkuvalt kodumängusid pidada. Kalev/Cramo president Toomas Linamäe ütles, et kui olukord jätkub on võimalus, et nende hooaeg liigas võib pooleli jääda.

Nädalavahetusel esimese VTB Ühisliiga kohtumise pidanud Kalev/Cramo alustas hooaega kaotusega, kuid sellest muserdavam võis olla teadmine, et ka järgmistel kordadel Venemaale sõites tuleb esmalt võtta ette mitmetunnine bussireis Peterburi ning sealt edasi mängu toimumispaika.

Esimene vastane oli Peterburi Zenit, kuid järgmisena kohtutakse Krasnodari Lokomotiv-Kubaniga ning taas tuleb esmalt Eestist väljuda bussiga Peterburi. Lisaks tuli klubiliikmetel Eestisse saabudes jääda karantiini, kuniks selgusid koroonaviiruse testi tulemused.

Klubi pole selliste lisakulutustega arvestanud ning kogu hooaja peale võib see eelarvesse lüüa korraliku augu. Lisaks tuleb kodumängud pidada Eestis, kuid kuni Vabariigi valitsus pole väljaspoolt Euroopa Liitu või Schengeni viisaruumi saabuvatele sportlastele 14-päevase eneseisolatsiooni osas erandit teinud, ei saa need toimuda.

Kalev/Cramo president Toomas Linamäe ütles, et kui erandit ei tehta võidakse VTB liigas osalemisest loobuda. «Kui see tõesti nii peab juhtuma, siis on võimalus, et meie hooaeg VTB Ühisliigas võib pooleli jääda,» ütles Linamäe ETV spordiuudistele, vahendas ERR Sport.

Hooaja avamäng kaotati laupäeval Peterburi Zenidile 83:91 ning ja järgmised VTB Ühisliiga mängud peetakse võõrsil. Algselt oli 5. oktoobril ette nähtud kohtumine Himkiga kodus, kuid selgusetuse tõttu, kas Venemaa võistkonnal lubataks eneseisolatsioonita siseneda Eestisse, on mäng üle viidud Himkisse. 11. oktoobril kohtub Kalev võõrsil Krasnodari Lokomotiv-Kubaniga ning 14. oktoobril Saraatovis sealse Avtodoriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles