Nimekat laskesuusatreenerit tabas terviserike ja ta viidi viivitamatult kunstlikku koomasse

Karl-Joosep Küngas
Copy
Wolfgang Pichler.
Wolfgang Pichler. Foto: PETTER ARVIDSON/www.imago-images.de

Tunnustatud Saksamaa laskesuusatreener Wolfgang Pichler sattus ootamatu terviserikke tõttu haiglasse, kus viibib kunstlikkus koomas.

Saksamaa meedia teatel sai 65-aastane Pichler koduses Ruhpoldingus jalgrattaga sõites südamerabanduse. Pärast terviseriket kukkus mees sõiduvahendi seljast ja sai peavigastusi.

Talle anti õnnetuspaigas kiiresti väga head esmaabi ja toimetati kohe haiglasse. Ruhpoldingi linnapeast Wolfgangi venna Claus Pichler välja ütlemiste põhjal võib olla «ettevaatlikult optimistlik». Koomasse viidi legendaarne laskesuusatreener ettevaatlikuse printsiibi alusel, et vältida härrasmehe ülekoormatust tervenemisel. Vend Clausi sõnul raskemaid peavigastusi siiski ei avatatud.

Pichler töötas veel mullu kevadeni Rootsi laskesuusakoondise juures, kuid tõmbas seejärel koormust tagasi. Ta alustas tööd sealse olümpiakomitee juures. Lisaks rootslastele ka Venemaa koondist juhendanud Pichleri nimekaim õpilane on kindlasti rootslanna Magdalena Forsberg, kelle auhinnakappi kuulub kuus MK-sarja üldvõitu. Lisaks võitis Forsberg veel kuus MM-tiitlit ja kaks olümpiapronksi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles