Valitsus lubab kolmandate riikide sportlased piiranguteta Eestisse

Postimees Sport
Copy
Eesti jalgpallikoondis. Pilt on illustratiivne.
Eesti jalgpallikoondis. Pilt on illustratiivne. Foto: Raul Mee

Valitsus otsustas teisipäeval, et kolmandate riikide sportlased ei pea jääma Eestisse saabudes kaheks nädalaks eneseisolatsiooni, piisab negatiivsest koroonatestist.

Kultuuriminister Tõnis Lukas ütles ERR uudisteportaalile, et valitsus otsustas teha erandi kolmandatest riikidest pärit sportlastele, kes võtavad osa rahvusvahelistest tiitlivõistlustest. Otsus puudutab nii koondisi kui klubisid sarjades, kus osalevad ka Eesti võistkonnad.

«Kui eelmiste reeglite kohaselt tuli näiteks Venemaalt või Türgist või Ukrainast või Armeeniast saabuvatel võistkondadel olla eneseisolatsioonis kaks nädalat peale saabumist ja alles siis võistlema hakata, siis nüüd võivad nad pärast negatiivse testi tegemist kohe asuda võistlustulle, nagu reeglid ette näevad,» ütles Lukas.

Loe refereeritud täisteksti ERRi uudisteportaalist.

Selle uudise valguses saavab kindlasti kõige kergemalt hingata Kalev/Cramo korvpallimeeskond, kes peab VTB Ühisliigas osalemiseks võõrustama võistkondi Venemaalt. Veel eile teatas klubi president Toomas Linamäe, et kui erandit ei tehta võidakse VTB liigas osalemisest loobuda.

Lisaks annab see tõuke Korvpalliliidule, kes kaalub võimalust taodelda novembrikuise EM-valiktsükli «mulli» korraldamist. Meeste jalgpallikoondis saab nüüd suure tõenäosusega mängida koduväljakul oktoobris nii Põhja-Makedoonia kui ka Armeeniaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles