Flora väravamasin ei saa Euroopa liiga play-offis osaleda kentsakal põhjusel

Postimees Sport
Copy
Rauno Sappinen (keskel)
Rauno Sappinen (keskel) Foto: Tairo Lutter

Neljapäeval mängib Tallinna FC Flora võõrsil Zagrebi Dinamoga ning kohtumise võitja pääseb tugevuselt teise jalgpalli eurosarja Euroopa liiga alagrupiturniirile. Valitsevat Eesti meistrit ei saa aidata nende suurim väravakütt Rauno Sappinen, sest Euroopa jalgpalliliit (UEFA) teatas, et eestlase mängukeeldu ei tühistata.

Euroopa liiga kolmandas eelringis alistas Flora võõrsil Malta meistri Floriana väravateta lõppenud normaal- ja lisaaja järel penaltiseerias 4:2. Algkoosseisu kuulunud Sappinen teenis 60. minutil vastasele tehtud vea eest kollase kaardi ja vahetati 81. minutil puhkama. Pärast penaltiseeriat teenis ta aga teise kollase kaardi, mis ühtlasi tähendas punast kaarti ja järgmiseks kohtumiseks mängukeeldu.

«Mina ei näinud, aga kohtunikud rääkisid, et ta käitus ebasportlikult. Olevat tähistades kellelegi midagi karjunud. Teised mängijad aga ütlesid, et ta reageeris täitsa normaalselt,» märkis Flora peatreener Jürgen Henn.

Võiks tunduda, et olukord on selge - punane kaart tähendab mängukeeldu, kuid nii lihtne see ei ole. Suvel tehti jalgpallireeglitesse muudatus, mis sätestab, et mängu ajal määratud hoiatuskaardid ei kandu edasi penaltiseeriasse. Mängijat, kes saab kollase kaardi nii mängus kui ka penaltiseerias, ei eemaldata.

Tallinna klubi tegi UEFAle arupärimise ning teisipäeva õhtul saadi sellele vastus, kuid kahjuks negatiivne. «Lõpuvile oli juba kõlanud, mistõttu näidati teist kollast kaarti pärast penaltiseeriat, mitte selle ajal. Reegel nr 10 seega antud juhul ei kehti,» seisis UEFA vastuses, vahendas Soccernet.ee.

Sappinen on löönud tänavu Premium liigas 20 mänguga 21 väravat ning olnud eurosarjas Flora kolmest tabamusest kahe autoriks. Tema puudumisel alustab Dinamo vastu Flora tipuründajana kas Mark Anders Lepik, Frank Liivak või Rauno Alliku.

Flora alustas euroteekonda augustis Meistrite liigas, kuid kaotas esimeses eelringis koduväljakul 1:1 lõppenud normaal- ja lisaaja järel penaltiseerias 2:4 Leedu tšempionile Marijampole Suduvale.

Kaotuse järel jätkati Euroopa liigas, kus teises eelringis alistati Lilleküla staadionil Islandi klubi Reykjaviki RK 2:1 ning võõrsil toimunud kolmanda ringi matšis Malta meister Floriana.

Zagrebi Dinamo ja FC Flora Euroopa liiga play-off kohtumine algab neljapäeval Eesti aja järgi kell 20.00 ning võitja pääseb alagrupiturniirile. Mängule saab kaasa elada Postimehe otseblogi vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles