Video ⟩ Head sõbrad Lampard ja Mourinho pidasid väljaku ääres sõnasõda

Postimees Sport
Copy
Jose Mourinho (vasakul) ja Frank Lampard (paremal) pidasid Inglismaa liigakarikasarja kohtumisel sõnasõda.
Jose Mourinho (vasakul) ja Frank Lampard (paremal) pidasid Inglismaa liigakarikasarja kohtumisel sõnasõda. Foto: Neil Hall/Reuters/Scanpix

Inglismaa jalgpalli liigakarikasarjas alistas Tottenham Hotspur penaltiseerias 5:4 Londoni Chelsea ja pääses veerandfinaali. Kohtumise alguses läksid omavahel raksu peatreenerid Jose Mourinho ja Frank Lampard ja väljaku ääres käis kõva sõnasõda.

Lampardi juhendatav Chelsea läks kohtumist 19. minutil Timo Werneri väravast juhtima. Loetud minutid hiljem kõndis Tottenhami loots Mourinho endise hoolealuse juurde ning algas väikene sõnasõda. Kuna Inglismaal tribüünidele publikut ei lubata oli treenerite omavaheline jagelemine suhteliselt hästi kuuldav.

«Kuradi kurat, Frank. Kui sa olid 0:3 kaotusseisus, siis sa küll väljaku ääres ei seisnud,» ütles Mourinho alustuseks. Lampard nähvas küll portugallasele vastu, kuid võttis peamiselt norimise vastu lihtsalt naerulsui.

2004. aastal Portoga Meistrite liiga võitjaks tulnud Mourinho vihjas 0:3 seisuga Chelsea kõrgliigamatšile, kus Lampardi juhendatav klubi jäi vähem kui pooltunniga 0:3 alla West Bromile. Siis istus Lampard treeneritepingil ja ei utsitanud oma mängijaid. Mourinho ütles, et kaotusseisus peabki treener hoolealuseid innustama, eduseisus võib asja tagaplaanil jälgida.

Kõnealused mehed saavad tegelikult omavahel hästi läbi. Lampard mängis aastatel 2001-2014 Chelsea ridades ja tõusis seal legendistaatusesse. Alates 2019. astast on ta klubi peatreener. Mourinho on Londoni klubi juhendanud kahel korral, esmalt 2004-2007 ja seejärel 2013-2015.

Pärast teisipäevast kohtumist põhjendas Mourinho pressikonverentsil, et tema tunded inglase vastu on olulisemad kui sõnad, mis vahetati. «Mängijana andis ta mulle kõik ning minu tunded tema vastu on alatised, ma ei unusta seda kunagi.»

Lampard lisas, et väljaku ääres tehti lihtsalt natuke nalja. «Saan Josega hästi läbi ja ilmselt seda ütles ta seda minu kohta ka. Ütlesin talle, et ta suhtleb kohtunikuga rohkem kui oma mängijatega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles