PM Pariisis ⟩ Kanepi langes Prantsusmaa lahtistel tasavägise lahinguga konkurentsist

Jarmo Jagomägi
Copy
Kaia Kanepi tänavustel Prantsusmaa lahtistel.
Kaia Kanepi tänavustel Prantsusmaa lahtistel. Foto: Rob Prange/ZUMAPRESS.com

Eesti tennise teine number Kaia Kanepi (WTA 106.) kaotas Prantsusmaa lahtiste teises ringis 4:6, 5:7 Elise Mertensile (WTA 20.). Kuidas kohtumine kulges, vaata juba Postimehe tekstipõhisest otseblogist!

Enne kohtumist:

Eestlanna ja belglanna on omavahel kohtunud vaid korra. Eelmisel aastal peeti lahing Charlestoni WTA-turniiri teises ringis, kus matšpalli päästnud Kanepi jäi peale 0:6, 6:0, 7:5. Mäng kestis kaks tundi ja kolm minutit ning nagu Prantsusmaalgi, heideldi saviliival. 

Prantsusmaa lahtiste avaringis polnud Mertens küll külmade ja tuuliste tingimustega põrmugi rahul, kuid tegi Margarita Gasparjanile (WTA 122.) säru 6:2, 6:3. Kanepi oli 4:6, 6:4, 6:2 parem Marie Bouzkovast (WTA 46.).

24-aastane Mertens on pärast koroonapausi lõppu olnud väga heas vormis. Gasparjani alistamine oli tema 16. triumf pärast augustis toimunud Palermo WTA-turniiri. Ükski teine naismängija pole olnud selles arvestuses edukam.

Mertens on küll väga kvaliteetne vastane, kuid tema paremad tulemused suure slämmi turniiril on tulnud kõva kattega väljakul, mitte saviliival. Kui näiteks Austraalias on ta jõudnud nelja parema hulka, siis Prantsusmaal on tippsaavutuseks jäänud neljas ring. Kanepi on Pariisis pääsenud kahel korral veerandfinaali.

Muide, eestlanna on suure slämmi turniiridel kohtunud 27 korda maailma esikahekümnesse kuuluvate mängijatega. Võitjana on Kanepi väljunud kümme korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles