Maailmameister meenutas ehmatust India GP-l: ma ei unusta seda mitte kunagi

Postimees Sport
Copy
Elevant linnatänaval
Elevant linnatänaval Foto: LAKRUWAN WANNIARACHCHI/AFP/Scanpix

Neljakordne maailmameister Sebastian Vettel meenutas fännide palvel oma mälestusi India vormel 1 etapist. Sakslane meenutas, et teda jääb elupäevade lõpuni kummitama kentsakas vahejuhtum, kus keset teed tuli tõtt vahtida elusuuruses elevandiga.

2013. aastal domineeris kuningliku vormelisarja Red Bulli meeskond ning nende põhisõitja oli kolm aastat järjest tulnud maailmameistriks. Oma neljanda MM-tiitli kindlustas Vettel kolm etappi enne hooaja lõppu Indias. Kuigi karika kindlustamiseks oleks piisanud ka viiendast kohast võttis Vettel võimsa võidu. Lisaks võitis ta ka järelejäänud etapid.

India Grand Prix kuulus vormel 1 kalendrisse kolm korda aastatel 2011 kuni 2013. Kõigil kordadel tuli esimeseks Red Bulli roolinud Vettel. Fännide palvel meenutas Vettel videokonverentsis oma kõige koomilisemat mälestust sellest ajalukku läinud võistlusest.

«Võitsime 2013. aastal MM-tiitli ja tegime pärast seda väikese peo, jõin natuke liiga palju. Hommikul sõitsin lennujaama ja mul oli pohmakas, mul polnud väga hea olla. Järsku ütlesin juhile: «palun ärge öelge mulle, et ma olen nii purjus ja näen keset teed elevanti.» Ta vastas: «ei, ei, tee peal on tõesti elevant.» Seda ma ei unusta mitte kunagi, elevant keset teed. Võimalik vaid Indias,» ütles Vettel F1 Instagrami vahendusel.

Toona 26-aastasest Vettelist sai noorim mees, kes tulnud kuninglikus vormelisarjas neljal korral maailmameistriks. Enne Vettelit on neljal korral järjest MM-tiitli võitnud veel vaid Juan Manuel Fangio ja viiel aastal järjest on triumfeerinud Michael Schumacher.

«Kui ületasin finišijoone, valitses mu sees tühjus,» rääkis Vettel 2013. aasta India GP-l. «Mõtlesin väga pikalt, mida sellisel puhul öelda, aga see on üks neist hetkedest, kui tahaksid öelda palju asju, kuid ei oska.»

2014. aastal Red Bulli võimuperiood lõppes, sest sarjaga liitus Mercedes, kelle piloodid Lewis Hamilton ja Nico Rosberg on pärast seda võitnud kõik MM-tiitlid. Vettel vahetas 2015. aastal meeskonda ja liitus Ferrariga, kus sõidab kuni selle hooaja lõpuni. Järgmisest hooajast kuulub 33-aastane Vettel Aston Martini tiimi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles