Loebi tulevik sai veidi selgemaks

Karl Mihkel Eller
Copy
Sebastien Loeb
Sebastien Loeb Foto: Hyundai Motorsport

Üheksakordse rallimaailmameistri Sebastien Loebi tulevik sai natuke selgemaks, kui portaal motorsport.com kirjutab, et prantslane sõidab 2021. aasta Dakari rallil Bahrain Raid Xtreme meeskonnas, millele valmistab võistlusautod ette Prodrive.

46-aastane Loeb osaleb Dakaril viiendat korda ning nagu tavapäraselt on tema kaardilugejaks Daniel Elena. Prantslase meeskonnakaaslaseks Prodrive’i juhitud tiimis on Nani Roma, kes on Dakari võitnud mootorrattal ja autol. Need võidud jäävad aga aastatesse 2004 ja 2014 ning viimased korrad pole Dakar 48-aastase hispaanlase jaoks õnnestunud.

Loeb on varasemalt Dakaril startinud neli korda Peugeot’ meeskonnas, parimaks tulemuseks on 2017. saavutatud teine koht. Jätkuvalt on lahtine Loebi tulevik ralli MM-sarjas, sest tema leping Hyundaiga lõpeb sel aastal. Varasemalt on prantslast seotud ka Toyotaga ja välja käidi võimalus, et Loeb osaleb nende toodanguga Dakaril ning seejärel loetud etappidel ralli MM-sarjas. Paraku ei jõudnud Loebi läbirääkimised Jaapani autotootjaga soovitud tulemuseni ja on kinnitamata andmetel katkenud.

Viimati Türgi ralli kolmandana lõpetanud Loeb ütles võistluse järel, et tema tulevik on lahtine. «Minu tulevikuplaan ei ole veel paigas. Ma ei tea, mis juhtub selle hooaja lõpus või järgmisel aastal. Mul pole õrna aimugi. Eks ootame ja vaatame.»

43. Dakari ralli sõidetakse 3.-15. jaanuarini Saudi Araabias. Algselt pidi võistlustrass läbima 2-3 riigi territooriumi, kuid koroonaviiruse pandeemia tõttu piirdutakse vaid Saudi Araabiaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles