Rapla testib 17-aastast väliseestlast

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Schüszler
Sebastian Schüszler Foto: blackebergbasket.com

Alates eilsest ühines Piimameister Otto/Rapla võistkonna treeningutega nädala lõpuni 17-aastane ja 205 cm pikkune Sebastian Schuszler, vahendab klubi kodulehekülg.

Alles kaks nädalat tagasi Tallinnas Baltic Sea Basketball Cupil Rootsi U18 noortekoondist esindanud Schuszler räägib vabalt eesti keelt, kuna tema ema on eestlane ja ta lõpetas põhikooli Stockholmi Eesti koolis. «Käin Eestis vähemalt 2 korda aastas Tallina lähistel elavaid vanavanemaid vaatamas. Viimased jõuludki möödusid nende juures ja läksin Tallinnasse turniirile otse nende juurest,» rääkis Schuszler.

Rapla Korvpallikooli tegevjuht Jaak Karp teab Rootsis elavat pikka Eesti poissi juba aastaid. Esimene kontakt Sebastianiga oli 5 aastat tagasi kui ühel Stockholmi turniiril kui Rapla poisid tema võistkonna vastu mängisid. Juba siis paistis ta pikkusega silma. Edaspidi oli teda näha juba BSBC turniiril Tallinnas, kus ta on 3 korda osalenud.

Schuszler teeb kaasa kõik Piimameister Otto/Rapla treeningud ja jälgib laupäeval mängu BC Kalev/Cramo vastu. Pühapäeva hommikul lendab ta tagasi koju Stockholmi ja pärast seda selgub, kas sellest nädalast koorus koostöö ka edaspidiseks. Kui mõlemad pooled tunnevad, et saavad üksteisele kasulikud olla, siis võib Schuszler juba käimasoleva hooaja Raplas lõpetada. Kuna tegemist on nii noore mängijaga, siis on tal võimalik oma võimed proovile panna nii meistriliigas, esiliigas kui ka noorte meistrivõistlustel A-klassis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles