Koroona tõttu ära jäänud MM-etapp jõuab ikkagi Eestisse

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Priit Biene Enduro tšiklil.
Priit Biene Enduro tšiklil. Foto: Raido Kull

Koroonaviiruse pandeemia tõttu tänavu ära jäänud Enduro GP Estonia MM-etapp Saaremaal toimub ikkagi järgmisel aastal. Uuteks kuupäevadeks on 16.-18. juuli.

Rahvusvaheline Mootorrattaspordi Föderatsioon (FIM) avaldas 2021. aasta enduro maailmameistrivõistluste eelkalendri, kus Saaremaal toimuv Enduro GP Estonia on järjekorras kolmas osavõistlus.

Esmakordselt Saaremaal toimuma pidanud enduro maailmameistrivõistluste etapi asemel korraldati tänavu Eesti suurimal saarel Eesti meistrivõistluste etapp. Saja osalejaga võistlus oli tõeliselt rahvusvaheline, kuna Soomest ja Lätist tuli kohale üle 40 osaleja. Võistluse võitis soomlasest enduro maailmameister Eero Remes. 

Hinnanguliselt tõi sündmus Saaremaale tänavuse suurima ühe üritusega seotud väliskülastajate hulga ning nii kohalikud ettevõtjad kui ka omavalitsus suhtusid võistlusesse äärmiselt toetavalt ja jäid sellega väga rahule.

«Sel suvel korraldas Redmoto klubi nii-öelda testvõistluse. Osalejad ja pealtvaatajad jäid väga rahule. Meie aga saime palju kasulikke kogemusi, mida järgmisel aastal Enduro GP Estonia Saaremaa MM-etappi korraldades ära kasutada,» ütles Enduro GP Estonia peakorraldaja Veiko Biene.

Enduro GP Estonia korraldajaks on klubi Redmoto, võistlust toetavad EAS, Kultuuriministeerium ja paljud Eesti ettevõtted.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles