UEFA otsus võib fännid Eesti koondise mängudele tagasi lasta

Copy
Septembris Gruusia vastu mängis Eesti jalgpallikoondis tühjade tribüünide ees, kuid oktoobris võivad koondisemängudel juba toetajad platsis olla.
Septembris Gruusia vastu mängis Eesti jalgpallikoondis tühjade tribüünide ees, kuid oktoobris võivad koondisemängudel juba toetajad platsis olla. Foto: Raul Mee

Euroopa Jalgpalliliit (UEFA) võttis vastu otsuse, mille alusel lastakse nende egiidi all peetavatele mängudele fännid staadionitele tagasi lasta.

Associated Pressi ajakirjanik Rob Harris kirjutab ühismeedias, et UEFA otsus hakkab kehtima järgmisel nädalal peetavate rahvuskoondiste mängudega. 

Eesti koondis mängib järgmise nädala pühapäeval sõpruskohtumise võõrsil Itaaliaga, kuid juba kolm päeva hiljem kohtutakse Rahvuste liiga raames kodusel A.Le.Coq Arenal Armeeniaga.

Siiski ei tähenda see otsus seda, et nüüd Euroopa jalgpallipühamud inimestest pungil hakkavad olema. UEFA on määranud maksimaalseks staadioni täituvuseks 30 protsenti ja olenevalt kohalikest seadustest ja piirangutest võib see olla veelgi väiksem. Lisaks ei ole hetkel mängudele oodatud külalismeeskonna fännid.

Lisaks kehtib otsus ka Meistrite ja Euroopa liigale. Eestlasi mõjutaks see klubitasandil vaid siis, kui Flora suudaks neljapäeva õhtul alistada Euroopa liiga play-off'is alistada kuulsa Zagrebi Dinamo ja tänu sellele jõuda võistluse alagrupifaasi.

Tagasi üles