Žalgiris tuli raskest seisust välja ja alustas Euroliiga hooaega võiduga, 19-aastane Jokubaitis tabas võiduviske

Christopher Krutto
Copy
19-aastane Rokas Jokubaitis (valges) tegi Kaunase Žalgirise eest tugeva esituse.
19-aastane Rokas Jokubaitis (valges) tegi Kaunase Žalgirise eest tugeva esituse. Foto: GEORGIA PANAGOPOULOU/EPA

Täna algas Euroliiga hooaeg ja Kaunase Žalgiris alistas avamängus võõral väljakul Piraeuse Olympiacose 68:67.

Esimene poolaeg möödus võrdselt ja poolaja lõpuks oli Kreeka meeskond kolme punktiga ees. Kolmandal veerandajal tegi Olympiacos võimsa spurdi ja kasvatas vahe juba 11 punkti peale.

Kuigi paljude jaoks võis mäng otsustatud olla, siis Žalgirise mängijad seda ei arvanud ja suutsid suurepäraselt mängu tagasi tulla. 3,5 sekundit enne mängu lõppu teenis Leedu hiiu 19-aastane talent ja möödunud hooajal Kerr Kriisa otseseks konkurendiks olnud Rokas Jokubaitis kaks vabaviset. Žalgiris oli tol hetkel ühe punktiga maas, kuid noor leedukas suutis vabaviskejoonel külma närvi hoida ja tabas mõlemad. Olympiacos enam viskeni ei jõudnudki ja Žalgirise võit oligi tõsiasi.

Leedu hiiu suurimaks punktitoojaks kerkis Marius Grigonis, kes viskas 15 silma, teda toetasid Joffrey Lauvergne 13 ja Jokubaitis 12 punktiga. Olympiacose ridadest sai ainsana üle 10 silma kirja Hassan Martin (12).

Homme saab Euroliigas suure tõenäosusega näha ka eestlast Sander Raiested, kelle leivaisa Saski Baskonia läheb vastamisi Madridi Realiga. Raieste on ennast hooaja alguses mänginud ilusti Baskonia rotatsiooni ja paaril korral isegi algkoosseisus alustanud.

Teised tulemused:

Anadolu Efes 69:73 Peterburi Zeniit

Tel Avivi Maccabi 80:73 Berliini Alba

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles