Pärnu seljatas TalTechi ja astus sammu poolfinaali suunas

Karl-Joosep Küngas
Copy
Pärnu üks tähtsamaid lülisid Märt Rosenthal (palliga).
Pärnu üks tähtsamaid lülisid Märt Rosenthal (palliga). Foto: Lilli Tölp

Eesti korvpalli superkarikavõistluste veerandfinaalis alistas Pärnu Sadama meeskond võõrsil TalTechi tulemusega 80:73. Selle paari teine kohtumine toimub juba Eesti suvepealinnas.

Nii nagu eeldada võis, kulges kohtumine väga võrdsena ja võitja selgus alles viimasel veerandil. 

Avaveerand kuulus väljakuperemeestele 25:20, kuid suuremat edu siiski endale kätte ei suudetud võidelda. Pärnu meeskond vähendas teisel neljandikul kaotusseisu minimaalseks ja kõik jäi teise poolaja peale.

Täna Kristjan Kanguri ja Tanel Sokuta mänginud TalTech hakkas teisel poolajal üha rohkem eksima ja Pärnu kasutas selle eeskujulikult ära. Kui viimast veerandit alustati külaliste viiepunktilises eduseisus, siis otsustaval veerandil paisus see mitmel korral kahekohaliseks.

Võitjate edukaim korvikütt oli 16 punkti enda arvele saanud Märt Rosenthal. Teda toetasid Linards Janzems 14, Edon Maxhuni 11 ja Mihkel Kirves 10 silmaga. TalTechi ei päästnud kaotusest ka üleplatsimehena 26 punkti toonud Jaan Puidet.

Selle paari korduskohtumine toimub juba kolmapäeval Pärnu spordihallis. Poolfinaalis tuleb selle veerandfinaali võitjal mõõtu võtta Rakvere Tarvase või KK Viimsi/Notoga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles