Jalgpalli sisehallide projektiga tahetakse edasi minna

Henry Lääne
, reporter
Copy
Viljandi jalgpallihall tahetakse rajada Jakobsoni kooli lähedale. Pildil on Tallinna jalgpallihall.
Viljandi jalgpallihall tahetakse rajada Jakobsoni kooli lähedale. Pildil on Tallinna jalgpallihall. Foto: Andres Haabu

2021. aasta riigieelarves ette nähtud kuus miljonit eurot nelja jalgpallihalli ehituseks on hädavajalik investeering selleks, et Eesti vutt suudaks treenimistingimuste poolest muu maailmaga konkurentsis püsida, ütleb Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige ja endine profisportlane Kaido Höövelson pressiteate vahendusel.

Valitsuse poolt Riigikogule üle antud riigieelarve eelnõu kohaselt rajatakse kaasaegsed sisehallid Rakverre, Jõhvi, Pärnusse ja Kuressaarde. «Noormängijad üle Eesti jäävad arengus Tallinna eakaaslastest maha eelkõige talvisel ajal, kui tuleb harjutada libedal väljakul või kitsas võimlas,» märgib Höövelson. «Vähem kui 400 000 elanikuga Islandil on seitse täismõõtmetes ja kuus vähendatud mõõtmetes sisehalli. Sealse rahvusmeeskonna säravad tulemused ja mängijate jõudmine tippliigadesse näitab, et korralike tingimuste korral võivad ka väikeriigid jalgpallis ilusaid tulemusi teha. Mina näen Eesti jalgpallil suurt potentsiaali – meil on ligi 22 000 harrastajat.»

Jalgpalli sisehallide rajamine oli Keskerakonna 2019. aasta Riigikogu valimiste üks olulisemaid lubadusi. Tänavu on koostöös kohalike omavalitsustega alustatud hallide rajamisega Tartus, Haapsalus, Raplas ja Viljandis. Avamised toimuvad järgmisel aastal. «Minu soov on projektiga edasi minna – sisehalli on vaja ka Narva linna ning Kagu- ja Kesk-Eestisse. Liikumisharrastusse panustades võidab kogu ühiskond,» lõpetab Keskerakonna Sportlaste kogu aseesimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles