Norralased tõid suusapeo koju, et teha suur vigade parandus

Karl-Joosep Küngas
Copy
Therese Johaug.
Therese Johaug. Foto: AP/Scanpix

Rahvusvaheline Suusaföderatsioon (FIS) teatas, et 44. põhja suusaalade maailmameistrivõistlused toimuvad 2025. aastal Norras Trondheimis.

FISi ametnikel polnud väga keeruline valida, kellele MMi korraldusõigus anda. Peale Norra ei soovinud keegi oma kandidatuuri esitada. Nõnda toimuvadki viie aasta pärast põhja suusaalade maailmameistrivõistlused Trondheimis. 

Viimati korraldati seal suusaalade suurimat pidu 1997. aastal ning korraldajatel tuli mõru pill alla neelata. Tegemist on viimase MMiga, kus Norra jäi medalitabelis võiduta. Kuigi Norra teenis kodus Björn Dähli vedamisel neli kulda ja kokku 11 medalit, siis Venemaa arvele kanti 10 medalit, millest kuus olid kuldsed. Meie idanaabri sangariks kerkis Jelena Välbe, kelle kaela tõsteti kuus kirkaimat medalit.

Pärast 1997. aastat on toimunud 11 MMi ning eranditult on medalitabeli tippu kuulunud Norra võistkond. Nüüd on neil võimalus ka koduses Trondheimis vigade parandus teha.

Enne Norras peetavaid 44. põhja suusaalade MMi saavad oma võimaluse korralduseks 2021. aastal ka Saksamaa (Oberdorf) ja Sloveenia (Planica).

Samal ajal, kui langetati otsus suusaalade MMi korralduse üle, tehti sama ka mäesuusapeo kohta. 2025. aastal saab võimaluse Austria linn Salbach, kus toimus sama võistlus ka 1991. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles