Tanel Leok tegi Itaalias hooaja parima etteaste

Postimees Sport
Copy
Tanel Leok
Tanel Leok Foto: MXJuly

Motokrossi maailmameistrivõistluste 11. etapp toimus täna Itaalias Mantova krossirajal. Hooaja parima võistluse tegi A1M Motorsport Husqvarna meeskonna sõitja Tanel Leok, kes saavutas MXGP klassis 14. koha. Johannes Nermann MX2 klassis punktilisa ei teeninud.

MXGP klassi kvalifikatsioonis suutis Leok välja sõita seitsmeteistkümnenda ringiaja. Avasõidu alguses langes eestlane sõitjaterivis tahapoole, kuid suutis sealt kiiresti taas punktikohale tõusta. Seejärel tuli sisse sõiduviga ja Leok langes taas punktikohalt välja, kuid lõpuks tõusis ta 17. kohale.

Stardivõidu võttis Jorge Prado (Hispaania, KTM), kuid avaringi lõpus suretas ta kurvis tsikli välja ning liidriks tõusis Dylan Walsh (Suurbritannia, Honda). Erameeskonna sõitja suutis mitmeid ringe tehasetiimi sõitjaid enda seljataga hoida, kuid lõppuks võtsid ikkagi kangemad oma. 

Liidriks asunud Tim Gajser (Sloveenia, Honda) enam kohta käest ei andnud ning võttis sõiduvõidu. Tugeva lõpuks tõusis teiseks Glenn Coldenhoff (Holland, GasGas) ja kolmandana lõpetas sõidu Jorge Prado.

Teise sõidus algus õnnestus Leokil palju paremini ja ta võttis stardi järel sisse 15. koha. Sõidu jooksul õnnestus eestlasel veel kahest konkurendist mööduda, finišeerides nõnda 13ndana. Teise sõidu võitis Cairoli (Itaalia, KTM), kellele järgnesid Tim Gajser ja Jeremy Seewer (Šveits, Yamaha).

Etapi kokkuvõttes platseerus Leok 14. kohale, teenides nõnda 12 punkti. Esikoht läks 47 punktiga Gajserile, teine oli 41 punktiga Cairoli ja kolmas 38 punktiga Coldenhoff. Sarja kokkuvõttes on Leok 41 punktiga 23. kohal. Tiitlile käib endiselt ülitihe heitlus. Liider on 399 punktiga Gajser, teisel kohal asub 388 punktiga Cairoli ja kolmandal kohal 369 punktiga Seewer.

MX2 klassis ei suutnud Johannes Nermann avasõidus näidata sellist kiirust, et võiks võidelda punktikoha eest ja nii tuli leppida 25. kohaga. Esimest sõitu asus stardi järel juhtima sarja liider Tom Vialle (Prantsusmaa, KTM), kes esimeste ringidega suutis kohe ka järgnevate ees üsna suure vahe sisse sõita. Peagi tõusis teisele kohale tema suurim konkurent tiitlile Jago Geerts (Belgia, Yamaha). Jago suutis liidri küll seejärel kinni püüda, kuid möödumiseks siiski ühtegi head võimalust ei tekkinudki ja avasõidu võit läks prantslasele. Geerts lõpetas sõidu teisena ja Conrad Mewse (Suurbritannia, KTM) kolmandana.

Teises sõidus suutis Nermann teha veidi parema esituse ning lõpetada 22. kohal. Punktikohast jäi teda lahutama kolm sekundit. 

Stardi järel võttis esikoha enda kättte Ben Watson (Suurbritannia, Yamaha), kuid esmalt möödus temast Vialle ja ring hiljem samas kohas ka Geerts. Sarja kaks kiiremat said taas seejärel omavahel mõõta võtta, kui avasõidus võttis esikoha Vialle, siis teises sõidus suutis Geerts prantslasest mööduda ja ise sõiduvõidu võtta. Vialle lõpetas teisena ja Watson kolmandana.

Etapi kokkuvõttes jäid Nermannil punktid võtma ja kirja läks 25. koht, sarja kokkuvõttes on ta 8 punktiga 37. kohal. Esikoha teenis 47 punktiga Geerts, teise koha samade punktidega Vialle ja kolmas oli 36 punktiga Thomas Kjer Olsen (Taani, Husqvarna). Liidrina jätkab 478 punktiga Vialle, teisel kohal on 432 punktiga Geerts ja kolmandaks tõusis 348 punktiga Jed Beaton (Austraalia, Husqvarna).

MM-sari jätkub järgmisel nädalavahetusel Hispaanias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles