Unitedit tümitanud Mourinho kinkis Punastele Kuraditele nende Premier League'i ajaloo suurima kaotuse

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Jose Mourinho
Jose Mourinho Foto: Alex Livesey / POOL/EPA/Scanpix

Inglismaa jalgpalli kõrgliigas korraldas Tottenham Hotspuri peatreener Jose Mourinho oma endisele tööandjale Manchester Unitedile nii külma duši, et Punaste Kuradite fännid ei tea ilmselt siiani, mis päris täpselt juhtus.  

Nimelt kaotas United koduväljakul koguni 1:6, mis on Premier League'i ajastul nende suurim krahh.

Kohtumine algas Unitedi jaoks aga kõige paremal võimalikul moel – juba esimesel minutil teenisid nad penalti, mille Bruno Fernandes ka realiseeris. 

Ent seejärel algas Tottenhami sõu: 4. minutil seadis Tanguy Ndombele jalule viigiseisu ning kolm minutit hiljem viis Heung-Min Son külalised ka ette.

Pöördehetkeks kujunes 27. minut, mil Erik Lamela ja Anthony Martial vahetasid nurgalöögieelses olukorras omamoodi hoope või kõrvakiile. Kohtunik Anthony Taylor otsustas duši alla saata aga ainult viimase ning nõnda saigi Tottenham hakata nautima arvulist eduseisu. 

Sellest võeti ka viimast: 30. minutil jõudis sihile Harry Kane ning enne poolajapausi virutas enda teise ka Son. Seejärel võeti natukene rahulikumalt: 51. minutil oli täpne Serge Aurier ning kohtumise lõppseisu 6:1 vormistas 79. minutil penaltist Kane. 

Sääraselt on Premier League'is, mille ajaarvamine algab 1992. aastast, Unitedit rihmutanud ka linnarivaal Manchester City. Seda 2011. aasta oktoobris ning samamoodi Unitedi koduväljakul Old Traffordil. 

Punaste Kuradite antirekord pärineb aga 1953. aastast, kui Wolverhampton Wanderers suges neid 1:8. Seitsmeväravalisi allajäämisi (0:7) võib leida ka 1926., 1930. ja 1931. aastast.

Liverpooli kolgiti samamoodi

Mõned tunnid hiljem tegi Aston Villa Liverpooliga sisuliselt sama. Birminghami klubi võitis valitsevate meistrite vastu poolaja 4:1 ning lõpuvile kõlades vaatas tabloolt vastu nende 7:2 üleolek.

Kolm väravat kirjutati Ollie Watkinsi nimele, kahel korral jõudis sihile Jack Grealish ning korra olid peoperemeeste poolt täpsed veel John McGinn ja Ross Barkley. Liverpooli autabamuste eest hoolitses Mo Salah.

Ka Punaste jaoks oli tegemist nende Premier League'i ajaloo suureskooriliseima allajäämisega. Biitlite sünnilinnaklubi antirekord päineb aga 1954. aastast, mil nad kaotasid teisele Birminghami klubile ehk City'le 1:9. 

Inglismaa kõrgliiga kohtumised: 

Leicester – West Ham 0:3

Southampton – West Brom 2:0

Arsenal – Sheffield United 2:1

Wolverhampton Wanderers – Fulham 1:0

Manchester United – Tottenham Hotspur 1:6

Aston Villa – Liverpool 7:2

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles