Põhjanaabritega madistanud HC Tallinn tegi ajalugu

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Marek Karu viskel.
Marek Karu viskel. Foto: HC Tallinn

HC Tallinna käsipallimeeskond pidas Eestimaa pinnal täna ajaloo esimese Soome meeste meistriliiga mängu, kui Sõle Spordikeskuses hakati kõvasti vastu põhjanaabrite viimaste aastate tugevaimale klubile Riihimäki Cocksile.

Võõrustajad kaotasid avapoolaja 15:17 ning olid veel veerand tundi enne mängu lõppu samamoodi kahepunktilises kaotusseisus, kuid siis pani rohkete leegionäridega tugevdatud Cocks oma paremuse maksma ning teenis 32:26 võiduga Eestist kaks punkti tabelisse juurde. 

«Õnnitlen Cocksi võidu eest, nad on ikka väga tugev meeskond ning võimsalt komplekteeritud. Olen meie meeste üle uhke, et võitlesime lõpuni välja, vaatamata sellele, et meeste jalad polnud eilse meistriliiga mängu tõttu Raasiku/Mistra üle just kõige värskemad,» lausus Tallinna peatreener Risto Lepp.

«Tulime Tallinna võidu järele ning selle saime, kuigi meie mängupilt saanuks olla parem. Tallinn kaotas mängu, kuid võitles tublilt ja tunnustan neid hea mängu eest,» sõnas Cocksi horvaadist peatreener Boris Dvorsek pärast matši.

Cocksi ridades viskas mängu parimaks nimetatud Teemu Tamminen 8 väravat, Yury Lukyanchuk ning Djordje Djekic lisasid mõlemad 6 tabamust. Tallinna resultatiivsemaid olid Marek Karu 7 ning Mikk Pinnonen ja Kaspar Lees 5 väravaga. 

Järgmisel nädalavahetusel ootab HC Tallinnat ees sõit põhjanaabrite juurde, et pallida Siuntio SIFi ja Karjaa BK-46ga. Kuigi koroonaviiruse ja sellega kaasnevate piirangute tõttu tuleb olla valmis muutusteks, siis hetkeseisuga näib, et see retk on võimalik võistkonnal ette võtta. 

«Oleme äraootaval seisukohal, et mis see koroona teeb,» sõnas klubi tegevjuht Ergo Rohi reede õhtul Postimehele. «Hetkeseisuga saame rahulikult veel Soome liigat mängida, kuid palju oleneb, milliseks riikidevahelised kokkulepped muutuvad.»

Peaks mingeid murekohti esinema, saab kohtumisi alati edasi lükata. Nõnda talitati ka HC Tallinna hooaja avamängu puhul: Grankulla IFK kodumäng lükati koroonakaalutlustel – neil oli tiimis potentsiaalseid lähikontaktseid – detsembrisse.  

«Võtame nädala-kaks korraga. Praegu pole olukord meid veel mõjutama hakanud, aga mõistagi peame selleks valmis olema,» sõnas Rohi. 

Novembri keskel ootab HC Tallinnat ees ka eurosarja kohtumine. Fortuuna tahtel kohtutakse sealgi soomlastega: vastu tuleb Karjaa BK-46.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles