Kullamäe leivaisa triumfeeris Meistrite liigas, finaali käis kaemas ka NBA kõige väärtuslikum mängumees

Karl-Joosep Küngas
Copy
Korvpalli Meistrite liiga võitsid tänavu Burgose San Pablo mängumehed.
Korvpalli Meistrite liiga võitsid tänavu Burgose San Pablo mängumehed. Foto: Takis Sagias via www.imago-images.de/imago images/ANE Edition

Eile sai viimaks läbi pikalt kestnud korvpalli Meistrite liiga. Finaalis kohtusid omavahel Kristian Kullamäe leivaisa Burgose San Pablo ja Ateena AEK.

Ateenas toimunud finaalturniiril jõudsid esikoha mängule soosikuteks peetud San Pablo ja kodumeeskond AEK. Kreeklased mõistagi ootasid, et kodus suudetakse enda paremus maksma panna ja seda tuli oma silmaga vaatama ka NBA täht Giannis Antetokounmpo. Kahjuks pidid nad pettuma.

San Pablo tegi sotid sisuliselt selgeks juba avapoolajaga. Kuigi esimese veerandi võitis koguni 10 punktiga AEK, siis Hispaania kõrgliiga meeskond väristama ei hakanud. Gruusia koondislase Thad McFaddeni juhtimisel suudeti pikemaks pausiks haarata 49:36 eduseis ja rohkem tagasi ei vaadatud.

Mitmel korral rohkem kui 20 silmaga juhtinud Burgose San Pablo jaoks oli tegemist klubiajaloo suurima tiitliga. Varasemalt pole kordagi ühtegi Euroopa klubisarja võidetud.

Selle üle saavad rõõmustada ka Eesti korvpallisõbrad, sest San Pablo sõlmis suvel Kullamäega kolmeaastase tehingu, mis algas käesolevast hooajast. Eelnevalt on samas meeskonnas pallinud teinegi eestlane, Robert Valge, kes sai Hispaania kõrgliigas tunamullu nende ridades kirja ka neli kohtumist.

Hispaania kõrgliigas eestlane siiski tänavust hooaega ei alusta. Praegu mängib Eesti korvpallikoondislane riigi esiliigas Palma Bahía San Agustín klubis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles