Tallinna Kalev kindlustas Rossi viskekontserdi toel esimesena koha poolfinaalis

Karl-Joosep Küngas
Copy
Martin Müürsepp
Martin Müürsepp Foto: Tairo Lutter

Eesti korvpalli karikasarjas selgus esimene poolfinalist paarist Tallinna Kalev ja Rapla. Teisele kohtumisele ühe punktilises eduseisus läinud Kalev pani enda paremuse maksma ka teises lahingus, mis võideti 90:79.

Tänane korduskohtumine Raplas algas võimsa esitusega mõlemalt poolelt. Avapoolaeg oli suuresti seejuures kahe mehe sõu. Kalev läks pikemale puhkepausile 54:49 eduseisus ja ameeriklane Brandis Raley-Ross oli tolleks hetkeks toonud juba 27 silma. Rapla poolelt vastas omakorda 23 punkti keskmängija Fahro Alihodzic.

Teisele poolajale tuli selgelt agressiivsemalt peale Kalev ja oma head hoogu suutis säilitada Ross, kes jätkas vastastele punktide viskamist kõikjalt väljakult. Rapla rünnakuid vedanud Alihodzic oli selgelt väsinud ning enam nõnda edukas polnud.

Kuigi viimast veerandit alustati veel Kalevi nelja punktilises eduseisus, siis viimaseks 10 minutiks Raplal enam jõuvarusid väga palju alles polnud. Nõnda võttiski Kalev täna 90:79 võidu ja edeneti kindlalt Eesti karikasarjas poolfinaali, kus oodatakse vastast paarist BC Kalev/Cramo ja Tartu Ülikool.

Kalevi rünnakuid vedas täna selgelt Ross, kelle arvele jäi lõpusireeni kõlades 42 punkti, 9 lauapalli ja 6 korvisöötu. Seejuures märgiti tema efektiivsuseks 60. Teda toetasid veel Siim-Markus Post 14, Emmanuel Wembi 11 ja Mantvydas Staniulis 10 silmaga.

Kodumeeskonna edukaimana tõi teisel poolajal hätta jäänud Fahro Alihodzic 25 punkti ja 9 lauapalli. Kahekohalise summa said veel kokku 12 punkti visanud Al-Wajid Aminu ja 11 silma toonud Roberts Freimanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles