Kvitova pidi Prantsusmaa lahtiste poolfinaalis tunnistama noore ameeriklanna paremust

Postimees Sport
Copy

French Openi naiste üksikmängu teises poolfinaalis alistas Sofia Kenin 6:4, 7:5 kogenud Petra Kvitova ja jõudis finaali.

Mängu alustas tugevamalt 21-aastane ameeriklanna, kes läks esimest setti tänu kahele murdele 4:1 juhtima. Kuigi kogenud tšehhitar suutis ühe murde tagasi saada, siis lõpuks läks setivõit seisuga 6:4 Keninile. 

Teist setti alustas samuti tugevamalt ameeriklanna, kes läks tänu murdele 5:3 ette. Kvitova suutis viigistada 5:5, kuid siis sai Kenin kätte tähtsa murde ja võttis tänu sellele 7:5 setivõidu, mis omakorda tähendas ka finaalipääsme kindlustamist.

Enne mängu:

Petra Kvitova lõpetas tänavu kaheksa aastat kestnud ootused ja jõudis taaskord Prantsusmaa lahtistel nelja parema hulka. Selleks tuli tal alistada sakslanna Laura Siegemund 6:3, 6:3. Kuigi tulemuses paistab, et tegemist oli suhteliselt kerge matšiga, siis tegelikult murdis sakslanna kahel korral Kvitova pallingu ja tšehhitari mäng polnud sugugi kiita.

Kahekordne Wimbledoni meister on eelnevad ringid mänginud kokkuvõttes suhteliselt eeskujulikud, sest ükski tema mäng pole kestnud üle kahe tunni. Samuti pole ta veel ainsatki setti kaotanud. 

Suure slämmi poolfinaalides on Kvitova saldo hetkel 3:3, kuid viimati jõudis ta nii kaugele 2019. aastal Austraalias, kus ta ka finaali purjetas. Nõnda ongi ootused üsna kõrgele paisatud, et temast saaks kolmas tšehhitar, kes Prantsusmaal finaalis mänginud.

Talle astub vastu tänavu karjääris järgmise sammu edasi teinud ameeriklanna Sofia Kenin, kes seljatas veerandfinaalis kaasmaalanna Danielle Collinsi 6:4, 4:6, 6:0. Seni peetud lahingutes on Kenin pidanud rohkelt vaeva nägema, sest viiest peetud lahingust neljas on mängusaatus otsustatud kolmandas setis. 

Kenin on tavapäraselt läinud turniiride käigus üha paremasse hoogu. Ta on viimasest kaheksast poolfinaalist suutnud võitjana väljuda kuuel korral. Siinkohal tuleb märkida, et ainult üks nendest on olnud suure slämmi turniiridel. 

Selles paaris läheb kerge favoriidina väljakule ikkagi Kvitova, kellele tänane võit tooks karjääri 38. finaalikoha. Samuti räägib tema kasuks omavaheliste mängude saldo, mis on 2:0 tšehhitari kasuks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles