Kangur tegi TalTechi debüüdi, kuid poolfinaal jäi napilt püüdmatuks

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kristjan Kangur matšis TalTechi vastu.
Kristjan Kangur matšis TalTechi vastu. Foto: Mailiis Ollino

Eesti korvpalli karikavõistlustel selgus täna esimene poolfinaalpaar. Nelja parema hulka jõudsid Pärnu Sadam ja Rakevere Tarvas. 

Kahest veerandfinaalist pingelisemas võõrustasid suvepealinlased TalTechi avamatšis välja võideldud seitsmepunktilisest eduseisust. Pärnu startiski hästi, avaveerand võideti 18:11, kuid külalised püsisid siiski löögiulatuses. 

Esimest korda läks koduperemeestel ärevaks kolmanda veerandi lõpus, mil jäädi korraks nelja punktiga tagaajajaks. Järgnevad minutid kulgesid pikalt punkt-punkti heitluses, kus madala skooriga ja rabedas mängus ei suutnud kumbki initsiatiivi haarata. 

Pinget jagus lõpuni välja. Viimastel minutitel oli TalTechil mitu võimalust kolmepunktilist edu veelgi kasvatada, kuid lõpus eksiti neljast vabaviskest kahel ning Pärnu enam ei väristanud. Võõrustad kaotasid küll 61:62, ent kahe mängu kokkuvõttes tagati koht poolfinaalis. 

Tehnikaülikooli meeskonna eest tegi debüüdi viimase kümnendi Eesti parim korvpallur Kristjan Kangur. 38-aastane suur äär mängis veidi üle 16 minuti, kuid punktiarvet ei avanud. Protokolli kanti neli lauapalli, kaks resultatiivset söötu ja viis viga. 

Tänavu tugeva koosseisu kokku saanud TalTechil oli aga endiselt puudujaid. Kaasa ei teinud mängujuhid Tanel Sokk ja Eric Schmalz ning tsenter Rait Tammet. Resultatiivseimaks kerkis 20 silma toonud Jaan Puidet. 

Pärnu poolelt oli heas hoos Mihkel Kirves, kes viskas 22 punkti ja noppis kaheksa lauapalli. Lisaks tehti tema vastu kümme viga. Kahekohalise punktisummani jõudis ka Edon Maxhuni, kelle arvele jäi 11 silma. 

Tarvas alistas ka teist korda Viimsi/Noto. Sel korral saadi resultatiivses lahingus esiliigas kõrgeid kohti jahtivast satsist jagu 108:86. Kahe mängu kokkuvõttes jäid rakverelased peale 45 silmaga. 

Tarva parim oli koguni 35 punkti visanud Devin Harris. Jänki tabas väljakult viskeid 16st 13, sealhulgas kolmeseid viiest viis. Lisaks jagas ta kuus resultatiivset söötu ja tegi sama palju vaheltlõikeid. Lätlane Kristaps Gluditis panustas debüüdil 15 silma ja seitsme lauapalliga. Viimsi poolelt tõi Kristjan Evart 22 punkti. 

Karikavõistluste medalivõitjad selgitatakse Final Four formaadis vahetult enne jõule. Esimeses poolfinaalis kohtuvad Pärnu ja Tarvas, teises pooles on juba koht kindel Tallinna Kalev/TLÜ-l. Tõenäoliselt jõuab nelja hulka ka Kalev/Cramo, kel avamängust Tartu Ülikooli vastu all 19-punktiline edu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles