Miks valis Tallinnasse kolinud WRC-mees Eesti, mitte Šveitsi või Andorra? (4)

Karl-Joosep Küngas
Copy
M-Sporti sõitja on Gus Greensmith
M-Sporti sõitja on Gus Greensmith Foto: ALFREDO ESTRELLA/AFP

Pole just väga tavaline, et mõni tippsportlane vahetab oma kodumaa Eesti vastu, kuid just sellise tee valis endale rallisõitja Teemu Suninen.

26-aastane M-spordi rallimeeskonnas sõitev soomlane tegi 2019. aasta lõpus elus suure muutus, kui otsustas lahkuda kodumaalt ja kolida Eestisse. Ta omab Tallinnas Kadriorus korterit ja tunneb end väga koduselt. Seejuures pole ta esimene Soome tippsportlane, kes sellise tee endale valinud. Tuntumatest nimedest tõusevad esile endine tippjalgpallur Jari Litmanen, ralli maailmameister Tommi Mäkinen ja ka Toyota WRC meeskonna noor talent Kalle Rovanperä.

Tegelikult võinuks minna hoopis teisiti, sest Sunineni mänedžer soovitas elamiseks kolme riiki – Eestit, Šveitis ja Andorrat. Miks otsustas Suninen just Maarjamaa kasuks? «Šveits on küll suurepärane riik, kuid minu jaoks see glamuuri poolest ei sobi. Mulle meeldib tavaline elu ja täpselt nõnda saangi ennast Eestis täitsa vabalt tunda. Sellel on ka veel üks positiivne külg, et sõprade või perega kokku saamiseks pean ainult neli tundi ootama ja olgengi Soomes,» selgitas Suninen veidi tausta.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles