Maailma kuulsaima penalti löönud vanameister nakatus koroonaviirusesse ja võitleb elu eest

Postimees Sport
Copy
Antonin Panenka.
Antonin Panenka. Foto: MICHAL CIZEK/AFP

Tšehhi jalgpallilegend Antonin Panenka, kelle järgi on nimetatud ajaloo üks ikoonilisemaid penaltitehnikaid, võitleb pärast koroonaviirusesse nakatumist elu eest

Mehe endine koduklubi Praha Bohemians 1905 kinnitas, et Panenkal on tuvastatud koroonaviirus ja ta viibib hetkel haiglas intensiivraviosakonnas. Bohemiansi klubi aupresidendiks olev tšehh viidi haiglasse kolmapäeval.

«Legendaarse 11-meetri trahvilöögi looja on hingamisaparaadi küljes,» andis Bohemians ühismeedia vahendusel teada. «Me ei saa hetkel Antonin Panenka seisundit rohkem kommenteerida. Samal ajal palume, et meedia ja avalikkus austaksid Panenka ja teme pere privaatsust,» lisas Bohemians.

Panenka penaltiks nimetatakse trahvilööki, mis on disainitud petma väravavahti. Penaltilööja jätab mulje, et läheb trahvilööki tavaliselt sooritama, kuid tõstab siis palli pehmelt väravasse. 

Esmakordselt lõi Panenka nüüdseks tema järgi nimetatud stiilis penalti 1976. aasta EMil, kui Tšehhoslovakkia alistas penaltiseerias Lääne-Saksamaa. 

Seda stiili on läbi aastate korranud mitmed jalgpallitähed, kelle hulka kuuluvad näiteks Zinedine Zidane ja Andrea Pirlo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles