Tänaku ja Neuville'i päästerõngas? Monza ralli lisati hooaja lõppu! (1)

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja hoiavad MM-sarjas kolmandat kohta.
Ott Tänak ja Martin Järveoja hoiavad MM-sarjas kolmandat kohta. Foto: OZAN KOSE/AFP

Autoralli MM-sarja hooaeg täienes, sest kaheksandaks etapiks liideti kalendrisse Monza etapp. 

WRC teatas, et Monzas kihutatakse 4.-6. detsembrini. Praeguse seisuga peaks olema tegemist hooaja kaheksanda ja ühtlasi viimase etapiga. Käivad kõlakad, et novembrisse planeeritud Belgia võistlus võib ära jääda, kuid vettpidavat tõestust sellele pole. 

Monza asfaldiralli peetakse sealsel kuulsal ringrajal, kus toimuvad lõviosa esimese ja viimase päeva katsed, ning selle ümbruses. Laupäeval minnakse ka veidi eemale Lombardia teedele, mille äärde pealtvaatajaid ei lubata. Ametliku info kohaselt läbitakse kokku katseid 220 km ulatuses.

 «Hooaja finaaletapina püsib õhus suur võimalus, et nii sõitjate kui ka võistkondlik tiitel selgitatakse välja Monzas,» sõnas WRC promootor Jona Siebel. «Tunneme uhkust, et saame aasta nii mitmekülgse võistlusega lõpetada. Sellist tüüpi ralli on MM-sarjas haruldane, kuid paneb niigi etteaimamatule ja põnevale hooajale väärilise punkti.»

Rahvusvahelise autoliidu FIA rallidirektor Yves Matton tunneb uhkust, et koroonaviiruse tõttu sassi löödud hooajal suudeti kaheksa etappi kalendrisse saada. «Praeguses olukorras proovime välja töötada uusi lahendusi ning Monza ralli on selle ilmekaks näiteks,» pajatas ta. «Ühendame ikoonilise ringraja klassikaliste autoralli katsetega.»

Itaalia autospordiliidu president Angelo Sticchi Damiani lisas: «Meiega arvestatakse juba ka 2021. aasta kontekstis. Monza ringrajal, «Kiiruse templis» peetav võistlus tuleb kindlasti MM-sarjale kasuks. Sellest tuleb väga eriline ja erakordne etapp.»

Kindlasti on see hea uudis Hyundai meestele Ott Tänakule ja Thierry Neuville´ile. Mõlemad jäid täna alanud Sardiinia etapi eel liidritest päris korralikult maha, lisaks ei startinud kumbki võistlusele eriti hästi. Eriti raske on eestlasel, kes kaotas tehnilise probleemi tõttu kiirematele ligi kaks minutit. 

Sardiinia rallil toimuval saab silma peal hoida SIIT! Igatahes läks MM-hooaeg kohe hoobilt põnevamaks ja avas ukse nii mõnelegi. 

Tänavune MM-kalender.
Tänavune MM-kalender. Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles